Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Ruiterstandbeeld Leopold II
Advertentie

Ruiterstandbeeld Leopold II

7.3Goed

Score uit 4 reviews

Op vakantie geweest naar Ruiterstandbeeld Leopold II?

Review schrijven

 • 7Krissi08-09-2013

  huldeblijk aan Leopold II

  Koning Leopold II is de vorst aan wie Oostende het meest te danken had. Hij is diegene die er voor gezorgd heeft dat Oostende kon uitgroeien van een onooglijk, armoedig dorp tot en mondaine wereldstad. Hij was het die, in 1865, zorg droeg dat de vestingmuren werden gesloopt waardoor de gelegenheid werd geschapen tot verdere uitbreiding van de stad. Hij zorgde ervoor dat de zeedijk degelijk werd aangelegd en dat de toegangswegen tot dijk en strand werden verbeter uitbreiding van de stad, dat de zeedijk degelijk werd aangelegd en dat de toegangswegen tot dijk en strand werden verbeterd. Hij liet er ook een Koninklijke residentie bouwen die de faam van Oostende nog verder deed uitvloeien.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in augustus 2013

 • 8Van Damme Tessa25-11-2012

  Mooie ligging

  Mooie bezienswaardigheid op de zeedijk

  Rapporteren

  Gereisd met partner in november 2012

 • 8greet24-05-2012

  onze koning te paard

  niet veel over te vertellen, dat afgekapte hand zegt alles

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in mei 2012

 • 6Bart13-12-2010

  Eerbetoon aan Koning Leopold II

  Bronzen standbeeld als eerbetoon aan Koning Leopold II geplaatst op de Zeedijk in Oostende gelegen tussen het Thermae Palace en het Casino Kursaal.

  De uitleg volgens Wikipedia:

  Bovenop staat in brons, Leopold II in militair uniform, te paard gezeten, kijkend over de eindeloze Noordzee. Onderaan links een meer dan levensgrote beeldengroep, eveneens in brons, voorstellende "Dank van de Kongolezen t.o.v. Leopold II om hen te hebben bevrijd van de slavernij onder de Arabieren". Rechts, een tegenhanger, voorstellende "Hulde van de Oostendse vissersbevolking". Het zijn twee beeldengroepen die nu wat overdreven sentimenteel aandoen en vooral de groep met de Kongolezen is erg controversieel nu historici de wandaden van het koloniale regime tegen zovele Afrikanen hebben onthuld.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in december 2010