Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Cisterciënzerabdij O.-L.-V. Ten Duinen, Abdijmuseum
Advertentie

Cisterciënzerabdij O.-L.-V. Ten Duinen, Abdijmuseum

8.9Fantastisch

Score uit 7 reviews


 • 10Kevin09-07-2017

  Fantastisch

  Knap modern museum laten verweven met het oude. Interessant en alles behalve langdradig.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in augustus 2016

 • 10Anne De Gheselle13-07-2016

  Leuk en educatief

  Zowel de vaste en tijdelijke tentoonstelling waren heel leuk getoond en vooral educatief. Ook het domein met restantent van de vroegere abdij waren een lust voor het oog. Binnen enkele dagen gaan we opnieuw 10 dagen naar Koksijde, en Ten Duinen staat alweer op onze kalender.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juli 2015

 • 7Hox27-01-2015

  absolument a voir

  belle expo dans endroit calme loin de la cohue des plages

  Rapporteren

  januari 2015

 • 8Evy Vandepoorte06-01-2013

  altijd intersante tentoonstellingen

  goed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Rapporteren

  december 2012

 • 8Chris 02-11-2012

  Modern educatief museum

  Op de locatie waar zich in de Middeleeuwen de abdij Ten Duinen bevond, staat nu een modern museum waar je een beeld krijgt van de het leven in en buiten de abdij tijdens de Middeleeuwen. Het museum is heel eductaief en levendig opgevat, maar waardevolle kunstvoorwerpen tref je er niet aan. Naast tijdelijke tentoonstellingen in de kelders is er op de bovenste verdieping ook een rijke collectie zilverwerk. Van de eigenlijke Cisterciënzerabdij, één van de vroegste bouwwerken van baksteenarchitectuur van Vlaanderen, blijft er niet veel over, tenzij wat fundamenten..

  Rapporteren

  Gereisd met partner in oktober 2012

 • 10Kurt05-08-2012

  Het bezoeken waard!

  Zééér mooi gerenoveerd museum.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juli 2012

 • 9rainbow01-06-2012

  eigentijds museum èn archeologische site!

  Op deze locatie vind je niet alleen het abdijmuseum, maar ook de restanten van de voormalige Duinenabdij. In het museum kan je het dagelijks leven in een middeleeuwse cisterciënzerabdij beleven. Wonen, werken, bidden, spelen, eten, liefhebben, alles komt aan bod. Via maquettes, levensechte decors en multimediale impressies laten het verleden herleven. In dit museum ook een permanente tentoonstelling van een schitterende verzameling liturgisch zilverwerk daterend van de 16de tot het einde van de 20ste eeuw, afkomstig uit heel Europa. Op de archeologische site wandel je door wat overblijft van de Cisterciënzerabdij, één van de vroegste bouwwerken van baksteenarchitectuur van Vlaanderen. Deze overblijfselen zijn nu te zien na opgravingen en grondige restauratiewerken die het grondplan van de abij vanonder het zand vandaan haalden. In het museum ook geregeld interessante tijdelijke tentoonstellingen en in het museum zelf wordt ook alles kindvriendelijk voorgesteld!

  Rapporteren

  mei 2012