/België/West Vlaanderen/Damme-Sijsele

Kleinschalig Damme-Sijsele

1 Accommodatie

Populair
Kleinschalig
België
West Vlaanderen
Damme-Sijsele
Verwijder filters

Wat zeggen bezoekers over

Damme-Sijsele

12 reviews

8
Heerlijk voor een paar dagen er tussenuit
Door Lidie op 20-09-2014
Gereisd met partner

Vanuit Damme kun je ook met een radarboot naar Brugge 's Zomers is er een boekenmarkt

10
Fantastische plek!
Door Rudy Pessemier op 12-04-2014
Gereisd met partner

Zeer mooie omgeving. Kort bij Knokke,Sluis,Cadzand

8
leuke plaats
Door luc op 06-07-2013
Gereisd met partner

Damme is het bezoeken waard. Het is kleinschalig met kleine winkeltjes die kunst of boeken verkopen alsook enkele mooie oude gebouwen, leuke wandel- en fietspaden liggend langs de kanalen of omwallingen. Geen daken te zien met zonnepanelen, vermoedelijk om het autentiek te houden. Ooievaarsnest nabij kanaal. De kerk is deels ruïne. De kerktoren kan je beklimmen en dan heb je een prachtig zicht. Ook het nabije museum St-Janshospitaal was een meevaller.(slechts 1,5euro) De grafsteen in de kapel toont hoe lang de nonnetjes er leefden. Er is nabij de kerk een grote parking (gratis). Horden toeristen, komende van cruiseschepen (uit Zeebrugge) komen er toe. Toevallig was er daar ook een kermiskoers en een motorgroep met ronkende Harley Davidsons. De St-pietershoevecafe biedt er lekkere maaltijden, maar drank is er wat prijzig (colaatje van 20cl kost 3 euro).

9
Pittoreske oude stad, en toeristische trekpleister
Door rainbow op 29-05-2013
Gereisd met oudere kinderen

Damme is een prachtig oud stadje, (stadsrechten 1180), mooi gelegen aan de Damse vaart, met de prachtig gelegen Schellemolen. In de middeleeuwen was het een havenstad. In de 17e eeuw was Damme een versterkte stad, met een typisch stervormig grondplan. Het was een belangrijke verdedigingsplaats met garnizoen tot de 19e eeuw. De vestingwerken zijn nu gedeeltelijk verdwenen, maar het grondplan is in de omliggende polders nog duidelijk zichtbaar vanop de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Hier werd ook Tijl Uilenspiegel geboren, de held uit de roman van Charles de Coster. De Damse Vaart, afgelijnd met bomen, verbindt Brugge met Damme en loopt verder naar Sluis. Het werd onder Napoleon uitgegraven. De vaart heeft nu geen enkele economische betekenis meer. De boot Lamme Goedzak, naar een karakter uit de roman over Tijl Uilenspiegel, brengt toeristen van Brugge naar Damme. Er zijn veel mooie oude gebouwen met geschiedenis, veel boekenwinkeltjes, en ook geregeld boekenmarkt!

8
Kerstsfeer in Brugge
Door ad op 27-02-2013
Gereisd met partner

en lang kerstweekend in Brugge is teruggaan in de tijd. We hebben gelogeerd in Damme, een klein oud stadje dichtbij Brugge. Damme zelf heeft ook veel moois, met name Tyl Uilenspiegel komt hier prominent voor. Al met al een aanrader

6
saai
Door bianca op 04-09-2012
Gereisd met vrienden

het dorp sijsele is echt saai.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.