Memling in Sint-Jan - Hospitaalmuseum
Advertentie

Memling in Sint-Jan - Hospitaalmuseum

8.3Fantastisch

Score uit 3 reviews

Op vakantie geweest naar Memling in Sint-Jan - Hospitaalmuseum?


 • 8Paul07-02-2012

  Hans Memling

  Het museum is gelegen in het Sint-Janshospitaal, dat reeds in de 12° eeuw bestond. In dit museum zijn een aantal prachtige authentieke schilderijen van Hans Memling te bewonderen. Verder zij er nog talrijke merkwaardige kunstvoorwerpen en schilderijen aanwezig. Museum is te vinden in de Mariastraat.

  Gereisd met partner in januari 2008

 • 9Chris 17-05-2011

  Eén van de oudste hospitalen van Europa

  Het Sint-Janshopsitaal is één van de oudste bewaarde hospitaalgebouwen van Europa. In het museum krijg je een indruk van de vroegere ziekenzalen en het hospitaalleven. Tal van meubelen, schilderijen, beelden, zilverwerk en tinnen voorwerpen vormen een evocatie van de zieken- en zielszorg die er eeuwenlang heeft plaatsgevonden. In de hospitaalkapel gaat alle aandacht naar de schilderkunst van één van de bekendste Vlaamse Primitieven: Hans Memling. Hans Memling, schilder uit de 15de eeuw maakte zijn belangrijkste meesterwerken, zoals het beroemde Ursulaschrijn, voor het Sint-Janshospitaal. Bewonder ook één van de oudste en meest monumentale dakgebinten in Europa op de zolders. De oude apotheek en de kruidentuinen zijn tevens een bezoek waard.

  Gereisd met partner in mei 2011

 • 8Ann04-05-2011

  Prachtig museum

  Het Sint-Janshospitaal (nu Memling in Sint-Jan - Hospitaalmuseum) was ooit de grootste stedelijke instelling voor zieken, armen en behoeftigen. De broeders en zusters die er werkten, lieten heel wat verhalen, gebruiksvoorwerken en kunstwerken na. Deze zijn nog steeds bewaard op dezelfde plek. Meubilair, schilderijen, beeldhouwwerk en allerlei toegepaste kunsten zijn tentoongesteld in een gebouw dat op een geschiedenis van 800 jaar kan bogen. Een apotheek met kruidentuinen en naslagwerken over geneeskunde maken de collectie af. Memling in Sint-Jan is vooral beroemd om de meesterwerken van één van de gekendste Vlaamse Primitieven: Hans Memling.

  Alleen gereisd in januari 2011