Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Groeningemuseum

8.6Fantastisch

Score uit 5 reviews

Op vakantie geweest naar Groeningemuseum?

Review schrijven

 • 7marga15-03-2013

  mooie schilderrijen

  Leuk om even doorheen te lopen als je er toch bent

  Rapporteren

  Gereisd met partner in november 2012

 • 7Paul04-02-2012

  Kunstwerken in overvloed

  Gelegen Dijver 12. In dit museum kan je een bijna volledige verzameling vinden van oud-vlaamse en moderne schilderkunst. Werken van Van Eyck en Memling zijn er te bezichtigen

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2012

 • 9Ann04-05-2011

  Schitterende collectie

  Ik had het geluk op de laatste dag nog de tentoonstelling "Van Eyck tot Dürer" te kunnen bewonderen. De toonstelling focust op dé Vlaamse en dé Duitse grootmeester uit de periode 1390-1528 met name Jan van Eyck en Albrecht Dürer; twee titanen op een scharniermoment in de westerse kunstgeschiedenis. Men kon de enorme invloed die de Vlaamse Primitieven op hun oosterburen hadden bekijken. Behalve Van Eyck en Dürer komen ook Campin, Van der Weyden, Van der Goes en Memling aan bod, evenals Schongauer, Lochner, Altdorfer en Holbein. Verder ook minder bekende meesters uit Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, Polen en Estland.

  Rapporteren

  Alleen gereisd in januari 2011

 • 10Chris21-09-2010

  Hét museum voor de Vlaamse Primitieven

  Het Groeninge Museum van Brugge bezit de mooiste collectie van de Vlaamse Primitieven en is dan ook eigenlijk een must voor wie Brugge bezoekt. Pronkstuk is de 'Madonna met kanunnik Van Der Paelen', één van de mooiste gotische schilderijen ter wereld. Het museum biedt een rijk en boeiend overzicht van zes eeuwen beeldende kunst in de Zuidelijke Nederlanden. Naast de wereldberoemde verzameling van Vlaamse Primitieven, hangen er in 't museum werken van diverse renaissance- en barokmeesters, een bloemlezing uit de 18de- en 19de-eeuwse neoclassicistische en realistische periode, mijlpalen van het symbolisme en modernisme, en topwerken van het Vlaamse expressionisme. Jammer genoeg is het museum gesloten tot mei 2011.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2008

 • 10Jan06-12-2009

  Høydepunkter fra belgiske klassiske malere; Bosch!

  Se Gerard David og Hieoronymus Bosch i Groeninge museet, liggende ved en av mange kanaler. Gå på kafe og ta en Leffe Blonde og en trappist etterpå. Kan ikke bli bedre. Neste dag; ta en sykkeltur langs kanalene, f.eks. til kysten eller til Nederland!

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in mei 2009