Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Nationale Plantentuin van Meise
Advertentie

Nationale Plantentuin van Meise

8.4Fantastisch

Score uit 10 reviews


 • 7regina189007-01-2016

  Mooi park

  De Plantentuin van Meise is een prachtig park, maar spijtig genoege staan de serres er erbarmelijk bij. Investeringen zijn dringend nodig.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2015

 • 8Kawei16-11-2015

  Prachtig , Heel mooi

  Met de klas geweest om samen prachtige planten te zien!

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in november 2015

 • 9Huib Willemse06-06-2015

  Prachtig!

  Deze plantentuin was in erbarmelijke staat, maar is/wordt momenteel totaal en prachtig mooi opgeknapt.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2015

 • 9rainbow09-12-2014

  kasteel, park en gigantische plantencollectie

  Rond het kasteel van Bouchout, waarin meestal tijdelijke tentoonstellingen plaatsvinden ligt een fantastisch park. Hoogtepunt blijft toch wel een bezoek aan het kassencomplex met dertien publiek toegankelijke broeikassen. Jammer dat er net werken aan de gang waren (tijdens het hoogseizoen). De Balatkas was volledig leeg, wat we erg jammer vonden. Toch blijft een bezoek de moeite, in eender welk seizoen.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in augustus 2014

 • 9Ann07-06-2014

  Rustig genieten in prachtig kader

  De plantentuin van Meise was een voltreffer. Het is een groot domein, waar je toch wel een wandeling van enkele kilometers kan maken. Er zijn ook een kruidentuin en natuurlijk de serres. Ook voor een drankje (verschillende plaatsen) of zelfs een lunch kan je in de oranjerie terecht.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in juni 2014

 • 9mijzelf381612-03-2014

  Schitterend groot park

  Groot 99 ha park met veel wandel en geniet mogelijkheden inc tropische kassen.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in februari 2014

 • 8Rinus06-01-2013

  Kasteel, park, plantenkas

  Het kasteel van Bouchout stamt uit de Middeleeuwen, het bouwwerk met park vormt nu samen met het aangrenzende landgoed Meise het terrein van de Nationale Plantentuin. Tuiniers zullen de systematische tuin met allerlei verzamelingen planten boeiend vinden, de doorsnee tuinliefhebber zal meer plezier beleven aan het Engelse landschapspark met vijvers, lanen en groepjes bomen, dit beslaat circa driekwart van het hele gebied. In het Plantenpaleis, een historische plantenkas zijn vele tropische en subtropische planten onder gebracht. Tot de plantenverzamelingen op het buitenterrein bosplanten, zoals heesters, bomen en een pinetum (coniferenverzameling) verder is er een verzameling geneeskrachtige planten. Het plantentuin vormt een aangenaam gebied om er te wandelen met het schilderachtig gelegen kasteel als decor.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in augustus 2006

 • 9Jack05-09-2011

  Schitterend domein .....

  Door het weer helaas niet het gehele domein kunnen bekijken dus we gaan zeer zeker terug voor een vervolg. Dit keer zijn we er met vrienden en hun twee kinderen geweest die ook heel erg hebben genoten. Hopen dat het een volgende keer iets mooier weer is zodat we er extra lang kunnen genieten.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in augustus 2011

 • 8rainbow19-06-2011

  Gigantische serre met prachtige planten!

  In deze plantuin in een historisch domein van 92 ha kan je makkelijk enkele uren doorbrengen. In het kasteel van Bouchout was een mooie tentoonstelling te bezoeken van Sandrine de Borman, die haar indrukken heeft weten om te zetten in prachtige botanische creaties. Je kan hier 18 000 plantensoorten zien waarvan meer dan de helft in het Plantenpaleis groeit, één van de grootste serrecomplexen in Europa. In de tuinwinkel vind je heel wat aan leesmateriaal en interessante gebruiksvoorwerpen voor de liefhebber. Ze hebben er ook heerlijke koffie uit eigen plantentuin. In de Oranjerietaverne, kan je ook terecht voor een drankje of een ijsje. Eén spijtig nadeel op het domein, en dat is de overlast van ganzepoep, (er leven hier honderden ganzen), dus laat je beste schoenen maar beter thuis.

  Rapporteren

  juni 2011

 • 8Chris 09-05-2011

  prachtige en uitgestrekte tuin

  De Nationale Plantentuin van België bevindt zich in het Vlaams-Brabantse Meise en is met zijn 92 ha en 18.000 soorten planten een van de grootste plantentuinen in de wereld. De tuin is vermaard voor zijn wetenschap en horticultuur, telt twee onderzoeksafdelingen, een herbarium, een bibliotheek en uitgebreide levende verzamelingen. Er is tevens een zaadbank om diverse zeldzame en bedreigde soorten te bewaren en in leven te houden. Het domein van de plantentuin biedt een waaier aan activiteiten, rondleidingen, wetenschappelijke meetings, enz. Midden het domein bevindt zich het kasteel van Bouchout. Het serrecomplex met de Victoriakas is één van de mooiste in Europa en strekt zich over ongeveer 1 ha.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2011