Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Universiteitsbibliotheek
Advertentie

Universiteitsbibliotheek

8.5Fantastisch

Score uit 4 reviews

Op vakantie geweest naar Universiteitsbibliotheek?

Review schrijven

 • 9Rinus Manders07-07-2017

  Indrukwekkend gebouw

  Het gebouw werd in twee wereldoorlogen verwoest en na 1945 voor de tweede maal opgebouwd in neo-renaissance stijl, het gebouw heeft indrukwekkende afmetingen met prachtig middenfornt en een goed overzicht heeft men vanaf het er tegenover gelegen grote plein.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in mei 2017

 • 8Dietrich09-04-2014

  Prachtig gebouw!

  Prachtig gebouw in het centrum van de stand. Onder het Ladeuzeplein voor het gebouw is de grootste ondergrondse parking van de stad gelegen. Dit gebouw spreekt tot de verbeelding, zowel overdag als by night!

  Rapporteren

  Gereisd in januari 2014

 • 9Y.W.28-02-2014

  Grandioos

  indrukwekkend, konden zomaar naar binnen alleen voor de toren vraagt men een bijdrage.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in februari 2014

 • 8Istatwetta19-12-2013

  Renaisancegebouw uit 1928

  De Centrale Bibliotheek is een van de meest prestigieuze gebouwen in de Leuvense binnenstad. Ze heeft het uitzicht van een typisch Vlaams renaissancegebouw. Maar schijn bedriegt. Het gebouw is in werkelijkheid nog geen eeuw oud en werd ontworpen door een Amerikaanse architect. De oorspronkelijke universiteitsbibliotheek bevond zich in de Universiteitshal in de Naamsestraat. Samen met een flink deel van de stad werd dit gebouw in augustus 1914 door Duitse troepen in de as gelegd. Deze actie lokte grote verontwaardiging uit over de gehele wereld. De Amerikanen stalen de show met het aanbod van een nieuw gebouw dat in 1928 werd voltooid onder leiding van de architect Whitney Warren en dank zij de inzet van de latere Amerikaanse president Herbert Hoover ...

  Rapporteren

  Gereisd met partner in december 2013