Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Abdij Averbode

8.3Fantastisch

Score uit 7 reviews


 • 9wendy03-10-2014

  Knap

  De abdij is zeer leuk om te bezoeken. Er komen jaarlijks dan ook veel toeristen. Ze is ook zeer bekend door de dreef over hun straat door de ijskarren die er elke dag staan in de zomermaanden, mensen komen soms ook van verder voor het ijs dat zeer goed is. Naast de abdij is er ook nog een bedevaart in het bos met allemaal heel grote beelden die de kruisweg van Jezus uitbeelden. Zeker de moeite om het te bezoeken.

  Rapporteren

  Gereisd in september 2014

 • 9Rinus21-12-2012

  Majestueuze abdijkerk

  Op de grens van het Brabantse heuvellandschap en de Kempen steekt de hoge ranke toren van de abdij van Averbode zich af tegen de lucht boven de omringende dennenbossen, de kloostergebouwen van de Norbertijner abdij zien er statig uit maar het hoogtepunt van ons bezoek was de 17e eeuwse abdijkerk met zijn prachtige interieur, weelderig ziet het er uit met beeldhouw- houtsnij- en schilderwerk. Het machtige orgel met 64 registers geldt als een van de mooiste van België, de kerk kan men vrij bezoeken, naast de kerk is een klein kerkhof waar veel kloosterlingen liggen begraven.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in september 2007

 • 7Geert04-08-2012

  Boekenwinkel en lekdreef

  De abdij was niet echt bijzonder, de boekenwinkel van hun uitgeverij wel. De lekdreef konden we moeilijk overslaan: heel lekker artisanaal IJS (veel bollen voor weinig geld)

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juli 2012

 • 0Amelia18-05-2012

  całkiem fajnie

  atrakcja jak atrakcja, kto co lubi

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2012

 • 7Paul03-02-2012

  Norbertijnenabdij Averbode

  De abdij is gelegen op de top van een heuvelrug die de scheiding vormt tussen de Kempen en het Hageland. De abdij werd gesticht in de 12° eeuw en heeft een gotisch poortgebouw. De abdijkerk is 83 meter lang en 49 meter breed. De toren is vierhoekig en gebouwd in witte zandsteen. Het koorgestoelte en het grote marmeren hoofdaltaar zijn prachtig. In de abdij is één van de beste orgels van België aanwezig. Vele kunstschatten worden hier bewaard.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2012

 • 9Ria17-05-2010

  Rust en sereniteit in Averbode

  De Abdij van Averbode werd gesticht in 1135, door de orde van Premonstatenzers of Norbertijnen. De Abdij is vooral gekend omwille van de drukkerij (menig schoolboek wordt hier uitgegeven), en het prachtige park. Als je door het poortgebouw binnenkomt, kom je op het mooie binnenplein dat vooral rust en sereniteit uitstraalt. Rond dit binnenplein, een abstkwartier uit de 18de eeuw, en een pastorie en majestueuze abdijkerk uit de 17de eeuw. Vooral de kerk is zeker een bezoek meer dan waard! In de abdijwinkel kan je terecht voor de aankoop van abdijkaas, religieuze voorwerpen, en natuurlijk ook allerhande boeken. Naast de kerk, langs de weg gelegen, een kerkhof, met de eenvoudig witte kruisjes, van de broeders. Op dit kerkhof, vind je ook de begraafplaats van Ernest Claes, schrijver van de Vlaamse bestseller, Wij, Heren van Zichem. Deze schrijver bracht vele uren van zijn leven door in deze abdij. Rond de abdij zijn mooie wandelingen te maken, met een lekker ijsje van de ijskar.

  Rapporteren

  mei 2010

 • 9folieske06-03-2010

  Prachtige abdijkerk in landelijke setting

  Abdij van Averbode, in 1135 gesticht op initiatief van Arnold II, graaf van Loon. Op deze heuvel stond toen al een kapel, gewijd aan Johannes den Doper, eigendom vd benedictijnenabdij van Sint Truiden. In de 17e eeuw besloot abt Servaes Vaes th bouwen van ‘n nieuwe abdijkerk ter vervanging vd bestaande romaans-gotische kerk. 31 Juli 1664 1e steenlegging, architect: Jan II vanden Eynde. Tijdens de bouw, januari 1668, stortte een vd pijlers die het centrale gewelf ondersteunde in, ook 2 andere pijlers begaven het. Ingebruikname 11 juli 1672. In 1828 werd het originele orgel verkocht (St. Lambertuskerk, Helmond, NL). Vanaf 1854 ander orgel: 64 registers, 4 klavieren, meer dan 3500 orgelpijpen. Monumentaal koorgestoelte 1673, cantorstoelen 1651, portiekaltaar Johannes den Doper 1700, 18e eeuws huidig hoogaltaar (het 1e hoogaltaar staat nu in de kruisherenkerk te Diest), altaar Onze-Lieve-Vrouw 1894, altaar H. Norbertus v Maagdenburg 1701. Een prachtige abdijkerk in het landelijke Averbode

  Rapporteren

  Gereisd met partner in maart 2010