Le Charme de la Semois
We hebben de beste aanbieders voor Le Charme de la Semois voor je op een rij gezet:
Over Le Charme de la Semois
Ontdek de charme van Le Charme de la Semois, een unieke uitvalsbasis voor een onvergetelijke vakantie-ervaring. Hier staat ontspanning in het teken van verkwikkende zoutwaterbaden en een overdekt zwembadencomplex, compleet met whirlpool en zwembadbar voor ultieme verfrissing. Omgeven door prachtige natuur, biedt dit hotel een perfecte mix van activiteiten en ontspanningsmogelijkheden. Duik in het avontuur of ontspan in stijl bij Le Charme de la Semois.
De ligging
Le Charme de la Semois is prachtig gelegen in Alle-sur-Semois, een pittoresk plekje dat uitnodigt tot ontdekken en ontspannen. Voor degenen die op zoek zijn naar avontuur buiten het hotel, biedt de omgeving uitstekende mogelijkheden voor fietsen, mountainbiken, vissen, kanovaren en wandelen. Ondanks de serene ligging, is het hotel goed bereikbaar. De dichtstbijzijnde luchthaven is Charleroi (CRL), wat zorgt voor een vlotte aankomst en vertrek.
Le Charme de la Semois verwelkomt vakantiegangers met een gastvrije sfeer en uitstekende faciliteiten. Het hotel beschikt over 23 kamers, toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers, en biedt diverse toegankelijke vrijetijdsbestedingen. De zoutwaterbaden, deels verwarmd en overdekt, zijn de kroonjuwelen van de faciliteiten, samen met een whirlpool en een zwembadbar/snackbar voor de ultieme ontspanning. Voor de actieve vakantiegangers zijn er opties zoals fietsen, mountainbiken, vissen, kanovaren, biljart en wandelen beschikbaar. Daarnaast zijn er voorzieningen zoals een tuin voor extra ontspanning, een speelkamer voor vermaak, en een eigen shuttlebus voor gemakkelijke toegang tot lokale bezienswaardigheden. Het parkeren op het terrein is kosteloos, en er is Wi-Fi beschikbaar, zodat vakantiegangers altijd verbonden blijven.
Bij Le Charme de la Semois worden vakantiegangers culinair verwend in het eigen restaurant en de bar van het hotel. Begin de dag goed met een heerlijk ontbijt en geniet dagelijks van een smakelijke middagmaaltijd die zorgt voor een culinair hoogtepunt. Voor degenen met speciale dieetwensen biedt het hotel aangepaste gerechten, waaronder dieetgerechten en kindermenu's. Daarnaast zijn er speciale menu's beschikbaar voor een gepersonaliseerde eetervaring.
Houd er rekening mee dat de pakketreizen van Le Charme de la Semois in het algemeen niet geschikt zijn voor personen met een mobiliteitsbeperking, tenzij anders aangegeven in de productbeschrijving. Voor gedetailleerde informatie of specifieke verzoeken is het raadzaam direct contact op te nemen. De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.
La Merveilleuse
Room service
Totaal aantal kamers: 75
Adresgegevens | Rue de Liboichant 12, 5550 |
Le Charme de la Semois
Wij kwamen 4-6 keer per jaar eten en normaal eerlijk geen klachten. Nu hadden wij iemand met een gluten allergie. Dit is vooraf telefonisch gemeld en bij het opnemen van de bestelling normaals. Het BiB menu kon niet want die gerechten waren al eerder bereid..... Om het glutenvrij te krijgen moest het vers worden bereid en daarvoor kom er alleen a la carte worden gegeten. Nadat er bij het voorgerecht al gluten vermoed waren kwam het hoofdgerecht, kreeft, met spaghetti!! Met veel moeite wilde men nog wel een bakje groente bij serveren. Terug in onze woning kwamen er serieuze darmklachten. Contact met het hotel leerde dat er nooit iets aan de keuken was doorgegeven en als er nu klachten waren ten gevolge van gluten dan moest er maar een medicamentje in.
Daarbij een mager excuusje. Wij zullen hier nimmer meer heengaan en ik waarschuw een ieder met allergie klachten dat dit hier totaal niet serieus wordt genomen.
Mooi hotel gelegen aan de oevers van de SEMOIS, wij verbleven in een terrassuite met uitzicht op de rivier, deze kamers zijn van viersterrenniveau. Avondeten zeer lekker, dikke pluim voor de kok, alles bereid met verse procucten. Wij komen zeker terug.
Omgeving en kader prachtig zeer vriendelijke uitbaters Leuke warme gerieflijke en gezellige kamers. Deze keer een gastronomisch weekend geboekt. Overtrof alle verwachtingen. 👍
Le Charme de la Semois
Goed hotel, gelegen aan de oever van de Semois.
Leuke inrichting en ruime parking.
Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel.
Niet goedkoop maar je krijgt wel waar voor je geld.
Wat mij betreft mag er in de gastronomische menu wat meer variatie van ingrediënten zijn (niet in bijna elke gang eendenlever en kreeft gebruiken) maar dat is natuurlijk persoonlijke smaak.
Het zwembad heeft zeer beperkte uren en is niet bruikbaar bij minder weer.
Enige minpunt vond ik de badkamer (kamer 44): De laminaat is hier beschadigd en volledig opgezwollen door het vocht (het douchescherm sluit niet goed aan). Het zou beter zijn in de badkamers tegels te gebruiken ipv laminaat.
op 1 novenber 4 gangen menu voor gerecht pate dus koud hoofd gerecht filet van everzwijn warm dus goed darna 4minuscule stukjes kaas terug koud de 4 gang een bol ijs op een koekje terug koud aan zo een menu is er geen werk
s morgens waren de broodjes maar half gebaken
Vriendelijk en perfecte service, mooie maar vooral zeer propere kamer; aangenaam terras, het eten was heel lekker soms met verrassende combinaties, proficiat aan de chef, het was de eerste keer dat we daar waren, maar zeker niet de laatste.
De vier dagen waren veel te vlug voorbij,volgende keer blijven we langer.