Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Domein Pietersheim

6.6Voldoende

Score uit 3 reviews

Op vakantie geweest naar Domein Pietersheim?

Review schrijven

 • 5Alien23-10-2018

  Valt zwaar tegen

  De beschrijving van het kabouterpad op website van pietersheim Lanaken geeft hoge verwachtingen. Helaas viel de wandeling en staat van de kabouters en de ‘ spelletjes’ zwaar tegen. Lijkt zijn hoogtij dagen ver achter zich hebben liggen. Viel dus zwaar tegen.

  Rapporteren

  oktober 2018

 • 10Jessie03-08-2017

  Altijd fijn!

  Ik ben misschien bevooroordeeld omdat ik een kilometer van Pietersheim ben opgegroeid. Er is een kasteel en een ruine. Het kasteel is klein, en je kan er iets drinken of eten. De ruine is open tussen 8:30 en 16:15 op de meeste dagen. Er staat niet meer veel recht van het kasteel, maar een paar ruimtes zijn gerenoveerd en in een filmpje kan je zien hoe het er in zijn hoogdagen aan toe is gegaan. Educatief en mooi gebracht. Verder zijn er wat vondsten tentoongesteld die ze hebben opgegraven aan het kasteel, kan je het kleine trouwzaaltje bezoeken, zien waar het buskruit werd bewaard, de waterput zien, enz... Mijn neefje vond het als kleuter helemaal geweldig (en nu hij zes is ook nog steeds.) Verder kan je in het bos van Pietersheim heel fijn wandelen. Het kabouterpad leidt van het kasteel/de ruine tot de Kinderboerderij aan de andere kant van het bos. Voor zij die iets te oud zijn voor kabouters, is het handig om te weten dat iedere kabouter op het pad een Pokestop is in Pokemon Go - en het is een ideale locatie om echt te jagen. Geen verkeer dat je omver kan rijden terwijl je van pokestop tot pokestop rent, en heel entertainend voor oudere kinderen. De Kinderboerderij zelf is dan weer de ideale plek om te ravotten. Een mooie buitenspeeltuin, met heel wat diertjes die de kinderen kunnen bezoeken. En ook daar hoort een terras bij waar je als volwassene iets kan drinken of eten. Of je nu komt voor een beetje geschiedenis, een beetje natuur, dieren te bezichtigen of een mooie wandeling, of gewoon om Pokemon te vangen - je hebt het er allemaal.

  Rapporteren

  augustus 2017

 • 7 Karin Hoes12-09-2013

  leuk dagje uit.

  Kasteel en kinderboerderij met kabouterpad voor kinderen. Ouderen stadje met kasteel, museumkerk ,wandeling en terras. Als dagje uit, prima.

  Rapporteren

  Gereisd in juli 2013