Scheepslift Strépy-Thieu
Advertentie

Scheepslift Strépy-Thieu

8.8Fantastisch

Score uit 9 reviews

1.2km van centrum

 • 9Jan Willem Heukels10-08-2018

  Onovertroffen om dit te zien voor gezinnen

  Een prachtig schouwspel van oude en nieuwe technieken om schepen in hoogte en laagte te transporteren (75 meter). De oude techniek( 101 jaar) om dit te doen is 4 installaties die elk 15 meter over bruggen met bakken met schepen erin, die elkaar levelen links met rechts De nieuwe. Plus een 4-tal kleine sluisjes van 4meter hoogte verschil. De nieuwe techniek, 2 bakken van 100 bij 15 m, die onafhankelijk van elkaar 75 meter dit overbruggen- wel met betonnen contragewichten.

  Gereisd met partner in juni 2018

 • 8Roy08-05-2015

  Interessant

  Ook voor mensen die niets om techniek geven, is dit erg interessant. Vooral de boottocht met de lift omhoog is aan te bevelen.

  Gereisd met partner in mei 2015

 • 10Gustav07-04-2014

  Einzig in der Welt!

  Die vier Schiffshebewerke des historischen Canal du Centre sind die einzigen Hebewerke der Welt, die noch mit ihrer ursprünglichen Maschinerie und dem damaligen Mechanismus betrieben werden. Der erste wurde schon 1888 eingeweiht. Ein Gesamtgefaelle von 66 Metern wird überwunden und die vier Hebewerke ersetzen 17 Schleusen. Zurecht sind die Hebewerke seit 1998 aufgenommen in die Liste der UNESCO- Welterbe.

  Gereisd met partner in april 2014

 • 9Gert12-03-2014

  Indrukwekkend!

  Als je zo nijdig bent over een diapresentatie dat je daar een hele beoordeling aan wijdt, hou je geen energie meer over om over het 'ding' zelf te schrijven - ten onrechte! Ik heb die presentatie op 7 maart zelfs gemist, omdat het complex als attractie pas op 1 april open gaat voor publiek, net als de rondvaart, die ik nu ook moest missen. Maar het complex alleen al! Een technisch hoogstandje van formaat, en samen met de scheepshelling van Ronquières en nog wat oudere - en kleinere - scheepsliften voor mij een reden om binnenkort een trip te maken met mijn kleinkinderen. Na 1 april wel te verstaan. Helling en lift overbruggen maar liefst een hoogte van 73 meter. Schepen varen zo in 1 dag van Charleroi naar Brussel over een plateau dat het Maasbekken van het Scheldebekken scheidt. Met de oude situatie van 55 sluizen, twee bruggen en een tunnel duurde dat 3 dagen! Het is een prachtig gezicht om de sluisbak naar boven en beneden te zien gaan met schepen tot 1350 ton. indrukwekkend!!!

  Gereisd met partner in maart 2014

 • 7Martine VM18-07-2013

  TOP !

  Impressionant ! Wij snappen alleen niet goed waarom er zo weinig toeristen waren. Blijkbaar doe je er goed aan in 't weekend te gaan, de weekendtoeristen zijn bevoordeeld ... jammer, zeker in het hoogseizoen !

  Gereisd met partner in juli 2013

 • 6Odette van Teeffelen18-07-2012

  België-propaganda

  Het geheel is natuurlijk indrukwekkend om te zien en de verschillende onderdelen zijn interessant om te bekijken. Het vervelende is wel dat je als nietsvermoedend bezoeker meteen naar de achtste verdieping wordt gestuurd en daar door een volgende receptioniste naar een rij kamers met diavoorstellingen wordt gedirigeerd die vervolgens helemaal niet over de scheepslift blijken te gaan maar gewoon schaamteloze (en hopeloos achterhaalde) België-propaganda blijken. De film die verderop wordt vertoond gaat dan weer wel over de scheepslift maar die is ook behoorlijk langdradig en geheel Franstalig. Plenty ruimte voor verbetering dus!

  Gereisd met partner in juli 2012

 • 9Jack19-05-2012

  Wereld wonder .....

  Een prachtig stuk techniek waar het even wennen is als je een schip in een container ziet varen en deze daarna met de lift omhoog gaat tot +/- een hoogte van 73 meter. Of anders om en dus van +/- 73 meter hoogte naar beden komt. In de lift kunnen schepen tot 1350 Ton en aan beide zijde van het gebouw is zo'n lift. Binnen kun je een deel van de machinekamer zien en ook is er een museum waar alles wordt uit gelegd en het waarom van deze lift. Het is een zeer mooie ervaring om dit in zijn werk te zien.

  Gereisd met partner in mei 2012

 • 9Mieke21-04-2008

  Heel mooi om te zien.

  Het museum is een heuse aanrader, alles wordt goed uitgelegd en is zeker verstaanbaar voor kinderen.

  Gereisd met familie in april 2008

 • 7Cornet24-03-2008

  Wij zijn er geweest, het Hellend Vlak is duidelijk veel interessanter. Met name het museum hierbij was erg leuk, boeiend en leerzaam

  Gereisd met familie in maart 2008