Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Belfort

8.2Fantastisch

Score uit 5 reviews

Op vakantie geweest naar Belfort?

Review schrijven

 • 7A20-05-2015

  Mooi uitzicht

  Als je naar boven loopt is het best een klimmetje, maar eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over heel Mons. Tevens is er een parkje gemaakt.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2015

 • 8Jan Beijer30-03-2015

  Fraai verlicht

  Belfort mooi verlicht maar gesloten i.v.m. restauratie.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in maart 2015

 • 8Eli11-06-2012

  Beau parc

  Le beffroi étant en travaux n'est pas accessible aux visiteurs pour le moment mais le parc qui est à ses pied est fort agréable et de lá vous etes juste a l'entree du Beffroi

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in februari 2012

 • 8Chris 23-03-2012

  Barok belfort

  Het Belfort van Mons is met zijn 87 meter overal zichtbaar en is dan ook hét symbool van de stad. De toren lijkt nog hoger door zijn positie op de hoogste heuvel van Mons. Op deze strategisch gelegen heuvel werd Mons ooit gesticht en de stad is langzaam om deze heuvel heen gegroeid. Tegenwoordig kun je hier het kasteelpark Graven van Henegouwen bezoeken. Het 17e eeuwse belfort is door UNESCO erkend als werelderfgoed en is dan ook uniek in zijn sobere barokstijl en klassieke inrichting.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in maart 2012

 • 10rainbow28-02-2012

  Barokke belforttoren uit de 17de eeuw (UNESCO)

  Deze Belforttoren die je vind in het Gravensteenpark, is uniek omdat het de enige barokke belforttoren is in België. De ligging is prachtig. Je vind hem in het Gravensteenpark, op het hoogste punt van de stad. Vroeger bevond zich hier ook het kasteel Gravensteen, waar nu slechts de Sint-Calistuskapel van overblijft uit de 11de eeuw. De Belforttoren, gebouwd tussen 1661 en 1669, staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, en is het symbool van de stad. In de toren een beiaard met 49 klokken, die ieder kwartier voor prachtige muziek zorgen. Uniek gebouw omwille van de kenmerken; vierkant grondplan met zijden van 14 m, 4 bijna identieke gevels, Ionische, Dorische en Korinthische elementen, 4 imposante wijzerplaten, en verder moet je het gewoon zelf gaan bekijken, het loont de moeite! In het prachtig park waarin het is gelegen mag gewandeld worden, en van hieruit heb je een heel mooi uitzicht over de ganse stad.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in februari 2012