Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Le Bois du Cazier (in Marcinelle)
Advertentie

Le Bois du Cazier (in Marcinelle)

8.7Fantastisch

Score uit 3 reviews

Op vakantie geweest naar Le Bois du Cazier (in Marcinelle)?

Review schrijven

 • 9rainbow22-02-2012

  Kolen, staal en glas

  Erg veelzijdig museum, dat vele aspecten van de industrie uit de streek van Charleroi toelicht. Allereerst een museumruimte die het grote drama van de mijnramp van 8 augustus 1956 evoqueert, waar na een grote brand 262 mijnwerkers het leven lieten. In het industriemuseum worden de belangrijkste industriële sectoren uitgebreid in kaart en beeld gebracht. In de ateliers worden oude technieken en ambachten zoals glasblazer, smid, metaalgieter en siersmid toegelicht. Ook het glasmuseum is op deze site ondergebracht. De collecties worden er voorgesteld in omgekeerde chronologische volgorde van vandaag tot de oorsprong van het glas. Hier zijn tal van juweeltjes van glaskunst te bezictigen uit alle tijdperken. Deze site is omgeven door drie slakkenbergen waar je een wandeling kan maken. Zeker een bezoek waard, zowel het buitenparcours als de drie themamusea, ruimte 8 augustus 1956, het Industriemuseum, en het Glasmuseum!

  Rapporteren

  Gereisd met partner in februari 2012

 • 9S. Kuppens03-08-2011

  Verrassend uitgebreid en uiterst interessant!! :)

  In het dorp Marcinelle is vrijwel niets te zien.. als men dit museum buiten beschouwing houdt.

  In het museum zijn verscheidene zalen en gebouwen, elk over een ander deel van Charleroi; de mijnramp van 1956 uiteraard, de industrie in het algemeen en het glasmuseum. Dit laatste is totaal iets anders, maar zeker niet minder interessant. Mooie kunstwerken worden tentoongesteld met een korte beschrijving hoe ze gemaakt werden. Ook de geschiedenis van het glasblazen wordt hiet aangehaald. Daarnaast kun je nog één van de teryls beklimmen, 15 minuutjes stappen, met aan de top ervan een mooi uitzicht over Charleroi en omstreken. Dit is zeker de moeite waard.

  De beschikbare (ook Nederlandse, Engelse en Italiaanse!) audiogids en het aantal videofragmenten maken dit bezoek niet saai!

  Alleen spijtig dat hier zo weinig mensen naar toekomen...

  Zeker de moeite waard people!

  Rapporteren

  augustus 2011

 • 8Philippe leempoels16-07-2011

  Zeer verzorgd en historisch interessant

  Het museum biedt een mooie blik op de mijncite met indrukwekkende machines. Het is ook een gedenkplaats voor de mijnramp van 1958. Verder is er ook een mooi glasmuseum.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in mei 2011