Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Musea van het Verre Oosten - KMKG
Advertentie

Musea van het Verre Oosten - KMKG

7.7Goed

Score uit 4 reviews

6.3km van centrum

Op vakantie geweest naar Musea van het Verre Oosten - KMKG?

Review schrijven

 • 8Marjan22-12-2012

  Mooi gebouw op slechte locatie

  De toren staat aan een redelijk drukke weg. Past beter in een andere omgeving. Het is echter wel een zeer fraai geheel en valt van een afstand al op. Een eyecatcher!

  Rapporteren

  Gereisd met partner in augustus 2012

 • 0Rinus26-04-2012

  Zeer bijzondere bouwwerken

  De Japanse toren is een imitatie van een boeddhistische tempel en afkomstig van de wereldtentoonstelling in Parijs in het jaar 1900, deze toren bevindt zich in het Koninklijk Domein van Laken en kan alleen vanaf de openbare weg worden bekeken. Tegenover deze toren ligt aan de overzijde van de openbare weg het schitterende Chinese paviljoen, eveneens een overblijfsel van de Parijse wereldtentoonstelling in 1900, in dit paviljoen is een tentoonstelling van 17e en 18 e eeuwse collecties porselein en kunstvoorwerpen uit China ondergebracht, het paviljoen ligt in een aardige tuin en het geheel is zeer de moeite waard. Bij de ingang staat langs de openbare weg een mooie repliek van een fontein van Jan van Bologne.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in april 2012

 • 7Elke 19-10-2011

  Schitterende toren

  Is mooi om te gaan bekijken.

  Rapporteren

  Zakelijk gereisd in april 2011

 • 8Chris 17-04-2011

  gebouwd door Marcel in opdracht van Leopold II

  De Japanse Toren is een verbazingwekkend zicht in het Brussels landschap. De toren werd net als het vlakbij gelegen Chinese Paviljoen gebouwd in het begin van de 20ste eeuw door Leopold II. Er ligt een prachtige tuin rond. Het paviljoen aan de ingang kwam van de Wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs. Leopold II vertrouwde de bouw ervan toe aan de Franse architect Alexandre Marcel. De architecturale versieringen zoals de panelen en de bewerkte koperplaten werden in Japan gemaakt. De versieringen binnen zijn art nouveau. Rond de toren staan een aantal Japanse bomen. De Japanse Toren werd ingehuldigd in 1905. Vandaag herbergt hij een verzameling Japans en Chinees porselein en keramiek uit de 17de en 18de eew, en meubels uit de 19de en 20ste eeuw.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in april 2011