Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Koninklijk paleis

8.3Fantastisch

Score uit 6 reviews

1km van centrum

 • 9Spkk14-05-2014

  mooi

  paleis aanrader, werkelijk schitterend.

  Rapporteren

  november 2010

 • 9rainbow09-03-2013

  Werkplek van de koning.

  Het koninklijk paleis ligt aan het Warandepark in Brussel, en is niet de verblijfplaats van de koning, maar de plaats waar hij werkt en de staatszaken behandelt. Het heeft een voortuin, bestaande uit drie ingegraven parterres. De gevel die volledig symmetrisch is, werd in het midden bekroond met een groot fronton. Langs de straatzijde zijn er twee erehekken en op de hoeken twee paviljoenen. Bij staatsbezoeken wordt dit paleis ter beschikking van de bezoekende staatshoofden gesteld om te overnachten. Ook worden hier ambassadeurs ontvangen; nieuwjaarsrecepties gehouden, huwelijksbanketten georganiseerd en na zijn overlijden wordt de vorst hier opgebaard in het Salon van de Denker. Als de vorst in het land is, wordt de vlag gehesen op het middelste paviljoen; is hij in het paleis aanwezig dan staat de Erewacht aan de voorzijde.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in februari 2013

 • 8Linda22-02-2013

  Mooi paleis

  Heb zelf alleen het paleis van de buitenkant gezien, precies wat je verwacht van een paleis.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2013

 • 9Rinus27-12-2012

  Indrukwekkende troonzaal

  Het Koninklijk paleis is gebouwd in 1904 voor Koning Leopold II, het ruime voorplein wordt beheerst door de gevel met een zuilengang, via een monumentale toegangspoort met op de pilaren enorme leeuwen betreedt men de voorhof met een mooie verzonken parterretuin. Het paleis is het werkpaleis van de huidige koning, het is soms voor het publiek geopend en een bezoek is zeer aan te bevelen, het interieur is magnifiek, vooral de schitterende troonzaal met enorme kroonluchters is van een onvergetelijke schoonheid.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in september 1996

 • 7Paul13-02-2012

  Koninklijk Paleis

  Gelegen Paleizenplein - Onder de regering van Leopold II werd dit paleis opgericht. Vroeger stond hier " Hof Van Brussel", waar destijds Filips de Goede en Keizer Karel verbleven.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2008

 • 8Chris 04-12-2010

  Dé werkplek van de Belgische koning

  Het Koninklijk Paleis van Brussel ligt tegenover het Natiënpaleis aan het andere uiteinde van het Koninklijk Park. De koning woont niet in dit paleis, maar voert er zijn taken van staatshoofd uit en ontvangt er gasten. Het Paleis beschikt over talrijke werkruimten, over salons met uitzonderlijke pracht waar grote recepties gehouden worden, over appartementen die ter beschikking worden gesteld van staatshoofden bij officiële bezoeken.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2010