Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Koninklijk Museum Leger en Krijgsgeschiedenis
Advertentie

Koninklijk Museum Leger en Krijgsgeschiedenis

8.8Fantastisch

Score uit 4 reviews

1.8km van centrum

Op vakantie geweest naar Koninklijk Museum Leger en Krijgsgeschiedenis?

Review schrijven

 • 9Maciek09-05-2013

  Polecam wszystkim miłośnikom militariów

  Ogromna ekspozycja historii Wojskowości Ogromny dział lotniczy, od pionierów latania po najnowsze myśliwce. Do niektórych maszyn można wejść. fascynaci mogą tam spędzić cały dzień. No i co istotne, wstęp bezpłatny. Polecam.

  Rapporteren

  januari 2013

 • 9etienne18-07-2012

  Een der mooiste musea in België

  Dit museum moet je gezien hebben er is onder andere een vliegtuig collectie van af de eerste vlieg pogingen tot de laatste moddllen. Verder alles over krijgkunst van harnassen tot tanks. Bovendien altijd gratis ingang

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2012

 • 8Chris 23-03-2012

  Van harnassen tot jets

  Het Koninklijk Museum Leger en Krijgsgeschiedenis biedt de bezoeker een overzicht van meer dan 10 eeuwen krijgsgeschiedenis. De verzameling gaat van harnassen en zwaarden over primitieve vuurwapens tot hedendaagse pantsers en vliegtuigen. Uniformen uit binnen- en buitenland illustreren dan weer de evolutie van de militaire uitrusting of de invloed van de burgermode op de militaire kledij, de Belgische onafhankelijkheid en militaire politiek, het wel en wee van het vorstenhuis, de grote wereldconflicten... Dit wordt allemaal opnieuw tot leven geroepen door talloze schilderijen, beeldhouwwerken, eretekens en andere souveniers. Een ware schat aan materiaal, maar o zo ouderwets gepresenteerd. Wel indrukwekkend is de presentatie van de vliegtuigen.

  Rapporteren

  Alleen gereisd in maart 2012

 • 9groenheide13-11-2010

  Van voor Napoleon tot aan heden

  De historie van 10 eeuwen van de militaire geschiedenis en speciaal het Belgische leger. Er is een verzameling harnassen,degens, kostbare vuurwapens en moderne tanks en vliegtuigen te zien. Verder uniformen die de voortgang van de uitrusting laten zien.Er is tevens de mogelijkheid voor kinderanimatie en rondleidingen in het Nederlands,Engels,Duits en natuurlijk Frans. In museum is een kantine aanwezig. Tussen de middag als museum gesloten is, moeten de aanwezige bezoekers bij de kantine verblijven totdat museum weer opend.Gezien de zeer grote collectie is dit museum zeker een aanrader. Tevens een souvenierwinkel aanwezig.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in mei 2010