Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Jubelpark

7.9Goed

Score uit 9 reviews

1.6km van centrum

 • 7Inge08-07-2014

  Indrukwekkend

  erg mooi en indrukwekkend

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in juli 2014

 • 7ton01-07-2013

  Rustpunt in de drukte

  mooi park met een paar markante gebouwen.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in januari 2006

 • 8dieneke12-04-2013

  niet te missen

  mooi gebouw met prachtig park erbij

  Rapporteren

  Gereisd met partner in december 2010

 • 8Marjan22-12-2012

  Mooi stadspark

  Mooi stadspark waar de autoweg onderdoor loopt. Er vliegen ook kaketoes rond.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in augustus 2012

 • 8Corrie13-11-2012

  mooie entree

  Een heel mooie poort die me doet denken aan Berlijn en Parijs en het lijkt wel of grote steden die meetellen zon indrukwekkende poort hebben

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in oktober 2011

 • 7Mirjam07-05-2012

  groot, rustpunt in drukte

  Groot park, mooi aangelegd, maar in hele drukke buurt. maakt het tot n rustpunt in de drukte

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in mei 2012

 • 9Chris 03-12-2010

  Prachtig park met interessante musea

  Het Jubelpark werd in 1880 op last van koning Leopold II aangelegd om het vijftigjarig jubileum van onafhankelijk België te vieren. Het bekendste bouwwerk in het centrum van het Jubelpark is de Triomfboog, die er sinds 1905 staat en die drie bogen heeft. Bovenop is een beeld van Brabant op zijn strijdwagen, getrokken door vier in volle beweging gevatte paarden, zwaaiend met de nationale vlag van België. De viering van de vijftigjarige onafhankelijkheid in 1880 ging gepaard met een nationale expositie. Aan beide zijden van de Triomfboog zijn zuilengalerijen te vinden die leiden naar gebouwen waar momenteel onder meer het Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, Musea voor Kunst en Geschiedenis en Autoworld in zijn gevestigd. Het park heeft verschillende tuinen, watervallen en vijvers. Gedurende het hele jaar is het Jubelpark gratis te bezoeken.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2010

 • 9Chris 03-12-2010

  Prachtig park met interessante musea

  Het Jubelpark is één van de grote projecten van koning Leopold II, die van Brussel een koninklijke stad maakte. Het geheel bestaat uit een groot park en een paleis met verschillende musea. De centrale boog in het park is gebaseerd op de Arc de Triomph in Parijs en is gebouwd als poort naar de stad, en dit ter gelegenheid van het vijftigjarige bestaan van België in 1880. De verschillende musea vind je aan weerskanten van de boog: Autoworld, Museum voor Kunst en Geschiedenis en Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis. Tevens vind je in het park verschillende prachtige beelden, het Horta-paviljoen en de Grote Moskee van Brussel. Een wandeling door het mooie park is een aanrader. In het Museum voor Kunst en Geschiedenis worden er regelmatig mooie tentoonstellingen gehouden, maar ook de permanente collectie is de moeite waard, vooral de Oudheid met o.m. tempelfragmenten uit Apameia in Syrië en een bijzondere collectie Egyptische kunst.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2010

 • 8Bart15-11-2010

  Groot mooi park vol papegaaien

  Dit park is schitterend! Groot, uitgestrekt volg mooie gebouwen en beelden! Het leukste aan het park vond ik dat het vol zit met groene papegaaien!! Zo vliegen echt overal, een plaag is het =) Bij een bezoek aan Brussel vind ik een bezoek aan dit park zeker een aanrader!

  Rapporteren

  Gereisd met partner in februari 2009