Advertentie

Kasteel de Borrekens

8.3Fantastisch

Score uit 4 reviews

Op vakantie geweest naar Kasteel de Borrekens?


 • 9peter schoofs13-09-2014

  schitterend

  Was toevallig knooppunten route aan het fietsen, zag ik aan de rechterkant(als je naar Vosselaar fiets via knooppunten) dit schitterend kasteel liggen, Wat is dit een mooi kasteel. Zou zo uit een sprookjesboek kunnen komen. Dit zouden ze open moeten stellen voor publiek (uiteraard tegen betaling) en het geld gebruiken voor onderhoud ( is nu niet van toepassing zo mooi). Nogmaals hier is maar een woord voor SCHITTEREND ZO MOOI !Ik kan dit kasteel iedereen aanbevelen, dit moet je gewoon gezien hebben

  Gereisd met partner in september 2014

 • 7rainbow29-09-2010

  Privé eigendom, slechts te bekijken op afstand!

  Dit prachtig waterkasteel, wat overigens slechts na lang zoeken te vinden was, is sinds enige tijd privé eigendom en alle bewegwijzering ernaar is verwijderd door de gemeente Vorselaar. Het is een waterslot, en daardoor volledig omgeven door een ringgracht. De hoge beplanting rondom, (rododendron) maakt het practisch onmogelijk ten volle te genieten van dit mooi architectecturaal meesterwerk. Het mooie park rondom mag je wel betreden, en hier tref je dus wel menig wandelaar. Mooie lanen in een bosrijke omgeving!

  Gereisd met partner in september 2010

 • 9folieske30-07-2010

  Mooie waterburcht, prive eigendom

  Waarschijnlijk is ‘t kasteel van Vorselaar in de vroege Middeleeuwen ontstaan is als versterkte vesting om de bevolking van de heerlijkheid te beschermen voor invallen van buitenaf. Na inval vd Noormannen rees overal de betrachting om de plunderingen te voorkomen. Op de ‘vadsige’ (luie) koningen moest het volk niet rekenen want deze lieten het bestuur volledig over aan de plaatselijke hofmeiers. Die lieten ter verdediging hoeven optrekken, die omgeven werden door grachten en paalwerk, van waarachter de vijand op een afstand kon gehouden worden. De laatste hofmeier van Vorselaar verliet de hoeve omstreeks 1270, toen Arnolf van Rotselaer, die het goed in leen had gekregevn van Hertog Jan I van Brabant, in Vorselaar aankwam. Deze besefte dat de houten omrastering niet bestand was tegen brandende pijlen en liet een toren in steen bouwen. De eerste gedaante van het kasteel rijst op wanneer in 1356 de ‘meestertoren’ gebouwd werd, vooral bestemd voor versterking.

  Gereisd met partner in juli 2010

 • 8wendy25-03-2014

  Kasteel de borrekens

  Het kasteel van Vorselaar dat waarschijnlijk in de vroege Middeleeuwen ontstaan is, is nog steeds goed onderhouden en mooi om te zien. Je kan het niet bezoeken omdat het privaat is maar van veruit kan je het wel bekijken. Je wandelt door een zeer mooie dreef die naar het kasteel lijdt.

  januari 2012