Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Nationaal Museum van de Speelkaart
Advertentie

Nationaal Museum van de Speelkaart

8.3Fantastisch

Score uit 3 reviews

0.3km van centrum

Op vakantie geweest naar Nationaal Museum van de Speelkaart?

Review schrijven

 • 8Rinus21-07-2016

  Geschiedenis van de speelkaart

  Dit museum is zeer informatief over de geschiedenis van de speelkaart, na een introductiefilm kan men de prachtige oude machines bekijken die door de tijd heen werden gebruikt voor het vervaardigen van de speelkaarten, ook een enorme stoommachine is aanwezig die de drukpersen in het verleden aandreef en deze werd tijdens ons bezoek in werking gesteld, ook andere machines waren nog bedrijfsvaardig. Vooral techneuten en liefhebbers van historische machines zullen hier veel plezier beleven.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in juli 2016

 • 7hekker05-08-2013

  Indrukwekkend

  Veel prachtige oude machines die je een duidelijk beeld geven van de drukkunst door de tijd heen. De tentoonstelling over de kaarten is 'luchtig' gehouden met veel informatie die groot op borden staat geschreven. Heel toegankelijk ook voor de minder ervaren museumbezoeker.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in augustus 2013

 • 10Ria14-03-2010

  enig in België

  Hier vind je het wereldcentrum van de speelkaart. Echt de moeite om dit te gaan bekijken! Naast de vele oude drukpersen en machines, die je geregeld in werking kan zien, bezit het museum oude exemplaren van speelkaarten, van de 16de eeuw tot nu. Sommige stukken zijn uitgewerkt tot echte kunstwerken. Er is ook een gigantische 19de eeuwse stoommachine die geregeld draait. Je vindt er ook thematentoonstellingen! Heel leerrijke uitstap, en geweldig voor de fototoerist... [email protected]

  Rapporteren

  Gereisd met partner in maart 2010