Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

St. Jan Evangelist

8.3Fantastisch

Score uit 3 reviews

Op vakantie geweest naar St. Jan Evangelist?

Review schrijven

 • 8Rinus12-08-2014

  Kerk met rijk interieur

  De kerk St. Jan de Evangelist staat in het Begijnhof van Hoogstraten en heeft een prachtig barok interieur, opvallend zijn hier het kunstige houtsnijwerk aan de biechtstoelen en de preekstoel, ook de rijk versierde zijaltaren zijn oogstrelend.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in augustus 2014

 • 8rainbow27-07-2010

  Begijnhof kerk uit de 17de eeuw.

  De driebeukige begijnhofkerk, toegewijd aan Sint-Jan-de-Evangelist, werd gebouwd door Libert Fabri. In het timpaan - het boogveld boven de arduinen toegangspoort - staat het jaartal 1687 vermeld, het jaar waarin de bouwwerken aan de kerk beëindigd werden. Daarboven prijkt een houten Onze-Lieve-Vrouwbeeld dat vermoedelijk afkomstig is uit de vroegere begijnhofkapel. In de zijnissen staan de beelden van Petrus en Joanna van Valois. Het interieur van deze barokke kerk is bijzonder rijk gestoffeerd met o.a. tal van heiligenbeelden. Je vind er een bonte verzameling van kerkstoelen.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juni 2010

 • 9Diana04-07-2010

  Klein maar uiterst charmant!

  Niet groot, maar écht de moeite waard! Begijnhofkerk toegewijd aan St.-Jan Evangelist en H. Begga. De oude begijnhofkapel toegewijd aan O.-L.-Vrouw (patrones van het begijnhof) werd opgericht in 1381 t.p.v. een bestaande bidplaats; ze bevond zich ter hoogte van het schip van de huidige kerk; de aanleg van het voormalig, omringend kerkhof dateert uit dezelfde tijd. De wijding door Mgr. van Beughem greep plaats op 10 augustus 1687. In de loop van XIX werden herhaalde malen herstellingen aan ramen, dak en voorgevel uitgevoerd. Bij de beschieting in 1944-1945 werd de kerk zwaar beschadigd en in 1949 gerestaureerd. De volledige buitenrestauratie, met inbegrip van de glas-in-loodramen werd in 1998-1999 gerealiseerd. Barok meubilair. Prachtige preekstoel door Theodoor Verhaegen. Grote hoeveelheid Heiligenbeelden.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juni 2010