Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Parkdomein De Mik (Park Brasschaat)
Advertentie

Parkdomein De Mik (Park Brasschaat)

8Fantastisch

Score uit 5 reviews

Op vakantie geweest naar Parkdomein De Mik (Park Brasschaat)?

Review schrijven

 • 8Celinever06-02-2014

  Gezellige korte uitstap

  Het is wandelen en spelen voor de kinderen. Wandelen voro de ouderen en nadien iets drinken. Kindere hebben de dieren en de speeltuin.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in februari 2014

 • 7Rinus25-12-2012

  Aardig recreatiepark

  Het Mikhofpark is gelegen in mooie bossen meten eeuwenoude bomen, de oude toegangspoort tot het domein ziet er schilderachtig uit en is opgetrokken in rode natuursteen, er zijn een aantal waterpartijen, aan een ervan ligt het kasteel Mikhof vredig weg te dromen, Een net aan beschaduwde wandelpaden doorkruisen het bospark waarin ook een kinderboerderij is gelegen, vooral in de meimaand zijn de vele bloeiende rhododendrons en azalea's een extra attractie.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juni 1997

 • 8Paul02-08-2012

  Park met kinderboerderij

  Een groene long in Brasschaat. Mooi park met vijver en een grote kinderboerderij.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2012

 • 8Paul02-02-2012

  De groene long van Brasschaat

  Heerlijk wandelen in het park. Even tot rust komen na drukke werkweek kan hier zeker. Met wat geluk zie je hier nog reeën rondlopen.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2012

 • 9rainbow01-02-2012

  park met arboretum, Golempad en kinderboerderij!

  Dit park bevindt zich vlak tegenover park Den Inslag in Brasschaat. De torenpoort met ophaalbrug uit 1830 is een kopie van die uit de stad Bourges. Het prachtige kasteel van Henri-Joseph Stier dateert uit 1785. Het domein, echter zonder kasteel en de omliggende 8 ha, kwam in bezit van de Gemeente Brasschaat in 1949 en dient sindsdien als gemeentelijk park. De totale oppervlakte van het huidige park bedraagt ca 37 ha. Het park 'De Mik' is ernorm geliefd door wandelaars. De mooie (ingevoerde) bomen en de prachtige vijver zijn ook erg in trek door de vele vogels en eenden. Rond het kasteel zelf is een enorme gracht gegraven. Je vind er bovendien ook nog heel veel zeldzame boomsoorten terug zoals de toverhazelaar. Ook voor de kinderen is er heel wat te beleven op kinderboerderij Mikerf. In het park vind je ook het Golempad. De Golem werd ontworpen door kunstenaar Koen Vanmechelen.

  Rapporteren

  januari 2012