Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Rockoxhuis

8.4Fantastisch

Score uit 5 reviews

0.5km van centrum

Op vakantie geweest naar Rockoxhuis?

Review schrijven

 • 8René16-02-2014

  Fraaie collectie, mooi pand.

  Met een groep VWO-6-leerlingen kreeg ik een rondleiding. De dame wist zelfs mijn pubers langdurig te boeien. Een bijzonder huis, dat goed geconserveerd is met een fraai collectie schilderijen.

  Rapporteren

  februari 2014

 • 10Ann22-05-2013

  Schitterende ontdekking

  Het Rockoxhuis was een echte ontdekking. Momenteel loopt er de tentoonstelling het Gulden Cabinet, een tentoonstelling waarbij ook gebruik gemaakt is van veel werken die uit het Museum voor Schone Kunsten (momenteel wordt dit gerenoveerd) komen. Je kan er genieten van heel wat werken van Rubbens, Metsijs, Teniers, Breughel, Van Dyck en vele anderen.

  Rapporteren

  Alleen gereisd in mei 2013

 • 8Krissi09-02-2013

  Het Gulden Cabinet

  Nu het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen wegens renovatie en verbouwing gesloten is tot 2018, werd de collectie van het Rockoxhuis verrijkt met kunstwerken uit dit KMSKA. De woning van burgemeester en kunstliefhebber Nicolaas Rockox aan de Keizerstraat is nu ingericht als 'Het Gulden Cabinet': een fictieve Antwerpse kunstverzameling uit de Gouden Eeuw.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2013

 • 8J. A. 13-08-2012

  Boven verwachting!

  We kwamen eigenlijk min of meer per toeval langs het Rockoxhuis. De intree was maar € 2,50 dus besloten we maar om 'even' binnen te kijken. Dat was beslist de moeite waard. Het ging voornamelijk over Rockox en Rubens. De film over de geschiedenis van Antwerpen met Rockox en Rubens is een aanrader.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in augustus 2012

 • 8Chris 30-01-2012

  Mooi patriciërshuis met waardevolle schilderijen

  Nicolaas Rockox was een veelzijdige Antwerpse burger, die leefde in de tijd van Rubens. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het politieke leven tijdens de eerste helft van de 17e eeuw. Bovendien was hij een gewaardeerde humanist, oudheidkundige, mecenas en kunstverzamelaar. Na Rockox’ dood is zijn huis vaak van eigenaar veranderd, maar in 1949 werd het eigendom van de vzw Artiestenfonds en ingericht als museum. De KBC-bank kocht het Rockoxhuis over in 1970, restaureerde het pand en laat het museum beheren door een aparte VZW. Het museum geeft je een goede kijk op de toch rijkelijke levensomstandigheden van de Antwerpse burgerij in de 17de eeuw en herbergt een aantal waardevolle schilderijen.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2012