Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Museum Vleeshuis

8.8Fantastisch

Score uit 6 reviews

0.3km van centrum

 • 9Madeleine-C225-06-2017

  Klank van de Stad

  Het Vleeshuis was een vergaderplaats van de vleeshouwers en hier werd vanaf 1504 vlees verhandeld. Sinds 1913 is het een museum. Ik had totaal geen idee wat er in het museum te zien zou zijn en je denk gauw aan iets wat met vlees te maken heeft. Op de site kwam ik erachter dat hier een terugblik wordt gegeven op zeshonderd jaar muziek en dans in de stad Antwerpen en werd nieuwsgierig. Het vleeshuis is een prachtig pand van buiten en van binnen. Men is bezig met restauratie aan de buitengevel.. Binnen is er een willekeur aan allerlei instrumenten. Men heeft een app voor de smarttelefoon. Hierop kan je de verhalen van het muziekinstrument lezen en horen hoe dat klink als je het betreffende nummer van het muziekinstrument aangeeft. Dat is een prachtige aanvulling op alles wat je hier ziet. In de kelder is er ook een instrumenten werkplaats en kan je zien hoe men klokken maakt. Ik ben hier wel een paar uur zoet geweest. Het museum is open van donderdag t/m zondag.

  Rapporteren

  Alleen gereisd in februari 2017

 • 9Anne30-05-2014

  Leuke ontdekking van muziek.

  Museum vleeshuis is ondergebracht in een oud gildehuis. Je gaat 600 jaar terug en leert er over de muziek en instrumenten en de wereld achter de muziek en dans. Met een audio guide krijg je uitleg en kan je ook muziekinstrumenten beluisteren. We wisten niet wat te verwachten maar saai is het zker niet, het is eer aanrader!

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2014

 • 10Alberto01-01-2012

  je moet er iets van kennen

  maar toch wel een uniek gebouw en een een unieke collectie. Hopelijk wordt dit leuk museum niet opgeslorpt door de octopus MAS.

  Rapporteren

  Alleen gereisd in januari 2012

 • 9rainbow27-02-2011

  Prachtige collectie muziekinstrumenten!

  Het museum Vleeshuis is ondergebracht in het gildenhuis (1501-1504) van de slagers, een schitterend voorbeeld van laat-gotische burgerlijke architectuur. Dit is geen muziekinstrumentenmuseum, maar focust specifiek op de geschiedenis van het muzikale leven in Antwerpen. Zes eeuwen muziek in Antwerpen worden er in hun context geplaatst en geïllustreerd aan de hand van archieven, prenten, maquettes, schilderijen en natuurlijk ook partituren en muziekinstrumenten. Je kan er niet alleen genieten van het bekijken van al deze instrumenten, maar je krijgt ook de nodige apperatuur mee, zodat je ook veel van deze instrumenten kan beluisteren. Goed voor 2 verdiepingen, kijk en luisterplezier!

  Rapporteren

  februari 2011

 • 8Chris27-09-2010

  Mooi laat-Gotisch gildenhuis

  Het Vleeshuis ligt dichtbij de Schelde en het Steen. Dit vroegere gildenhuis is nu een museum. Het eerste Vleeshuis werd in 1250 gebouwd om er geslachte dieren te verkopen. Rond 1500 besloot de gilde van de slagers om een nieuw vleeshuis te bouwen, vlakbij de Veemarkt. Het is een laat-gotisch gebouw opgetrokken in rode baksteen en witte zandsteen. Het museum bezit een collectie metaal, ceramiek, iconografie, onderdelen van architectuur en interieur en vooral muziekinstrumenten.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in februari 2010

 • 8jan06-09-2009

  Verrassend museum van muziekinstrumenten

  Klank van de stad is het motto waar het Museum Vleeshuis uit met een nieuwe opstelling en een uniek thema mee uitpakt : het muziekleven in de stad. Men ontdekt er de klanken van de stad, van klokken in de toren, muziek in theaters en opera, in kerken, op kiosken en concertzalen, of binnenskamers. In het interieur van een heuse danszaal met een spelend dansorgel, volg je opeenvolgende dansmodes van 1800 tot nu. Wie geïnteresseerd is in oude technieken krijgt zijn gading in de reconstructie van een oude klokkengieterij en een atelier voor koperblaasinstrumentenbouw in de kelders. Uniek is de interactieve begeleiding van de bezoeker met kleine handcomputers. In het Museum Vleeshuis
  Klank van de Stad of op ontdekking door eeuwen muziek in de stad Speciaal is de virtuele beiaard die je mag bespelen

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in augustus 2008