Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Museum Mayer van den Bergh
Advertentie

Museum Mayer van den Bergh

9Fenomenaal

Score uit 3 reviews

0.7km van centrum

Op vakantie geweest naar Museum Mayer van den Bergh?

Review schrijven

 • 10Ann02-08-2012

  Een aanrader !

  Het museum Mayer van den Bergh is een minder bekend museum in Antwerpen. Maar het is meer dan een bezoek waard. Je ziet er niet alleen schilderijen, maar ook wandtapijten, beeldhouwwerken, porselein, beelden in marmer e.d. uit de 15e eeuw, te veel om op te noemen. Alles wordt tentoon gesteld in een huiselijke sfeer en per thema is er een zaal. Momenteel loopt er een tentoonstelling rond Breugel. Zowel de "Dulle Griet" als enkele van zijn tekeningen deden me sterk denken aan De Tuin der Lusten van Jeroen Bosch.

  Rapporteren

  Alleen gereisd in juli 2012

 • 8Paul02-02-2012

  De Dulle Griet

  Dit museumkan je vinden in de Lange Gasthuisstraat, nabij Oudaan (politietoren). Hier kan je in de collectie van de prachtige schilderijen het doek van Pieter Bruegel, " De Dulle Griet" bewonderen.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2012

 • 9Chris18-10-2010

  Prachtige kunstwerken in een mooi kader

  Het Museum Mayer van den Bergh herbergt de prachtige kunstcollectie van Fritz Mayer van den Bergh, die in de 19de eeuw vooral werken verzamelde die in zijn tijd ondergewaardeerd werden. Schilderijen, beeldhouwwerken, wandtapijten, tekeningen en glasramen kregen hun plaats in een huiselijke omgeving met aangepaste historische stijl. Niet voor niets kreeg dit museum als enige van België een vermelding in de gids 'Great smaller museums of Europe'. Mayer van den Bergh had een speciale belangstelling voor Bruegel en was de ontdekker van de 'Dulle Griet'. Het gebouw werd opgetrokken in 16de-eeuwse stijl, met een gevel waarvan de laat-gotische en renaissanceversieringen aan de gouden eeuw van Antwerpen herinneren. Een bezoek is aanbevelenswaardig, zeker omdat de 'Dulle Griet' hier hangt.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2010