Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Carolus Borromeuskerk

8.5Fantastisch

Score uit 6 reviews

0.4km van centrum

 • 9Madeleine-C211-07-2017

  Mooier dan de kathedraal en gratis

  Wat een prachtige barok kerk. Vind hem eigenlijk mooier dan de kathedraal en deze is gratis te bezichtigen. Oorspronkelijk was de kerk, die gebouwd werd ca 1620 gewijd aan Ignatius van Loyola, stichter van de jezuïetenorde. Na het opheffen van de orde in 1773 werd de kerk opnieuw gewijd, ditmaal aan Carolus Borromeus. Er zijn in deze kerk zowel schilderijen als beeldhouwwerken van Rubens te zien.

  Rapporteren

  Alleen gereisd in februari 2017

 • 8ton29-06-2013

  mooie kerk

  niet ieder zijn smaak zo'n Barokke kerk. maar het ziet er geweldig mooi uit.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in augustus 2007

 • 9jgbteg01-12-2012

  Borromeus kerk

  Deze kerk ligt vlak bij de Grote Markt net buiten de gebruikelijke loop routes. Van binnen is deze kerk mooier dan de grote kerk. De toegang is gratis. Men is aan het restaureren maar daar merk je weinig van. Allen mis je het orgel.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in november 2012

 • 9Chris 07-06-2012

  Prachtige barokkerk

  Al heeft deze beroemde jezuïetenkerk in de loop der tijden veel van haar artistiek decorum verloren, zij blijft een ware kunsttempel. De Sint-Carolus Borromeuskerk geldt als een schoolvoorbeeld van kerkelijke barokbouwkunst. Zij is ook de kerk van Rubens bij uitstek, die er niet alleen duchtig voor gepenseeld heeft, maar er evenzeer ontwerper was voor sculpturale decoraties. Bij al deze lust voor het oog hoort ook de lust voor het oor. En die krijg je hier vocaal en instrumentaal tijdens de artiestenmis ‘s zondags om 11.30u., een mooie traditie die belangstelling geniet uit geheel Groot-Antwerpen. Daarnaast zijn er ook tal van concerten. Een aanrader is ook de uitzonderlijke rijke verzameling kantwerk, en niet te vergeten: de wondermooie toren (St.-Katelijnevest), die ons met zijn 58 m. wijst naar het hemelse... waar al deze barokvreugde haar ware inspiratie in vindt.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juni 2012

 • 7Paul02-02-2012

  Barokkerk

  De St-Carolus-Borromeuskerk kan je vinden aan het Hendrik Consienceplein. Zijn 17° eeuwse voorgevel straalt alle pracht uit. Deze barokkerk bezit een Rubenskapel en Rubenskamer.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2012

 • 9Chris 23-09-2010

  Prachtige barokkerk

  De Carolus Borromeuskerk werd in de 17de eeuw gebouwd in volle Contrareformatie, voor en door de Jezuïeten. Peter Paul Rubens had als schilder-decorateur-architect een hand in de toren, de voorgevel, het hoogaltaar, het plafondstucwerk en de kapellen. Dit is dé barokke en dé Rubenskerk in de Nederlanden. Spijtig genoeg werden de plafondschilderingen door een brand vernield. Zowel de gevel, de toren als het interieur zijn prachtig. Voor de kerk, op het pleintje, waar je je (bij mooi weer) in Italië waant, staat het beeld van Hendrik Conscience, de 19de eeuwse romantische schrijver 'die zijn Vlaamse volk leerde lezen'.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in februari 2010