Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Begijnhof

8Fantastisch

Score uit 5 reviews

1.1km van centrum

Op vakantie geweest naar Begijnhof?

Review schrijven

 • 8Elly 05-09-2012

  Erg leuk om te bekijken

  Wij zijn hier vanuit het centrum met de fiets naartoe gereden. Als je het niet zou weten,dan rijd je de poort gemakkelijk voorbij. Erg leuk om te bekijken.

  Rapporteren

  augustus 2012

 • 8Paul02-02-2012

  Begijnen

  Het Begijnhof is gelegen in de Rodestraat 39, midden de studentenbuurt. Het begijnhof werd opgericht in de 16° eeuw.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2012

 • 8Chris18-10-2010

  Pittoresk stukje Antwerpen

  Het huidige Antwerpse begijnhof is opgericht in 1545, nadat het oudere begijnhof, dat buiten de stadswal lag, om veiligheidsredenen was afgebroken. De begijnen vestigden zich toen binnen de stadswal, op een plaats tussen de Ossenmarkt, de Paardenmarkt en de Rodestraat. Oorspronkelijk was het een pleinbegijnhof, maar door de aangroei van het aantal begijnen was het nodig een bijkomend straatje aan te leggen langsheen de westkant. Dit pittoreske steegje is thans een van de markante zichten van Antwerpen.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2010

 • 8jan23-08-2010

  rust temidden van de stad

  Het begijnhof van antwerpen is voor velen onbekend. De meesten zullen zelf denken dat dit niet bestaat, het is gelegen in de Rodestraat , een beetje uit het toeristische centrum weg, vlakbij de paardenmarkt in de studentenwijk. Het is er dus zeer rustig, en een mooi kerkje en een kapel met de heilige Antonius maken het geheel kompleet

  Rapporteren

  Alleen gereisd in augustus 2010

 • 8Ria05-04-2010

  Rust en nostalgie in het midden van Anwerpen

  Het Antwerpse begijnhof werd in 1544 gevestigd in de Rodestraat, ter vervanging van het eerste begijnhof dat in 1245 was ontstaan. De begijnhofkerk, een neogotische kruiskerk uit bak-en zandsteen vervangt een vorig kerkje dat in 1827 werd gesloopt. Verspreid over de tuin en tegen de gevels staan verscheidene heiligenbeelden. Je kan er rond de tuin wandelen, maar je mag er niet in daar alle poorten op slot zijn. Er is een leuk kappeletje met dankplaten.

  Rapporteren

  april 2010