/België/Antwerpen/Antwerpen

Vakantie Antwerpen Stad

Antwerpen Stad

Antwerpen is één van de topbestemmingen onder Nederlanders en dat is niet voor niets. De stad beschikt over een prachtige historische binnenstad, een bruisende haven en bijzondere wijkjes die zeker het ontdekken waard zijn!

101 accommodaties

Populair
België
Antwerpen
Antwerpen
Verwijder filters
Over Antwerpen

Antwerpen is een middelgrote en levendige stad in Noord-België in de gelijknamige regio Antwerpen. De stad staat bekend om zijn ligging aan de rivier de Schelde en haar internationale haven die in verbinding staat met de Noordzee. De haven bevind zich in het noordwestelijke deel van de stad.

Citytrip Antwerpen

Antwerpen is een populaire bestemming voor een citytrip. Veel Nederlanders weten Antwerpen in het weekend goed te vinden, het is niet ver van de Belgische grens en Zeeuws-Vlaanderen, vanuit Utrecht via Breda is het zo’n anderhalf uur rijden, de stad is goed bereikbaar met de auto. De rondwegen van Antwerpen zijn vaak druk met autoverkeer. Antwerpen heeft zijn eigen treinstation, kom je uit Nederland dan reis je met de trein via Roosendaal naar Antwerpen. Het station is kortgeleden flink uitgebreid en vervult nu een belangrijke rol als tussenstation voor internationale treinen uit Amsterdam naar Brussel en Parijs.

Naast het centraal station tref je Antwerpen Zoo. In de stad rijden zowel trams als bussen en voldoende taxi’s. In de directe omgeving van het station vind je veel juweliers, horlogemakers en diamantairs, maar ook veel cafés en restaurants gericht op toeristen, verwacht hier geen haute cuisine.

Culinair genieten

Voor de exclusievere restaurants moet je echt Antwerpen in. Antwerpen staat bekend als goede winkelstad, het aanbod is enorm, van de grote ketens en warenhuizen tot de kleine specialistische detailhandel, je vind het er allemaal. Vanuit het centraal station wandel je zo de winkels tegemoet, de Keyserlei, Meir en dan de Groenplaats. Rondom de Groenplaats en de Grote Markt bevinden zich ook gezellige cafés en restaurants.

Het is een Bourgondische stad, er is veel aandacht voor eten en drinken. Ook zijn er veel terrassen in het centrum. Antwerpen staat bekend om zijn productie en verkoop van kleding, diamanten, juwelen, chocolade, wafels en bier. De stad kent een rijk religieus verleden, dit zie je overal terug in de stad, aan monumentale kerken, kloosters en abdijen geen tekort.

Historie en bezienswaardigheden

Antwerpen telt tal van historische pleinen, straten, huizen en bezienswaardigheden, waaronder het Begijnhof, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, St. Andrieskerk, het Rubenshuis en Burcht Het Steen.

Typerend voor het historische centrum zijn de kinderkopjes, keien en de antieke huizen met zogenaamde trapgevels. Op sommige plekken in de stad waan je je even terug in de tijd. Je hoeft je in Antwerpen echt niet te vervelen. De stad telt opmerkelijk veel musea zoals het Maagdenhuismuseum, Museum voor Schone Kunsten, Modemuseum en het Diamantmuseum.

De sfeer in Antwerpen wordt door velen als prettig ervaren. Er zijn veel hotels in Antwerpen, het is een populaire bestemming voor een weekendje weg.

Wat zeggen bezoekers over

Antwerpen

1037 reviews

7
Mooie stad
Door Anne op 22-05-2023
Gereisd met partner

Erg leuke stad! Vooral met de kerstdagen kan je hier erg veel dingen beleven, zoals het reuzenrad en de marktjes. Leuke sfeer!!

8
fantastische stad
Door marina op 05-10-2020
Gereisd met partner

prachtige stad ... tal van historische gebouwen en verhalen alles in een notendop

1
Ongastvrij door onduidelijkheid lage emissiezone
Door Yomeel op 13-11-2019
Gereisd met jonge kinderen

Totaal onduidelijk dat we een LEZ (lage emissie zone) inkwamen en we daar niet welkom waren met onze auto (8 jaar oude diesel). Gevolg... oprotten tot buiten de snelwegring, maar wel boete riskeren omdat je reeds gefilmd bent door alle camera's. Na een rampzalige eerste avond waarin we uren bezig zijn geweest om uit te zoeken hoe en wat met parkeren, toch maar de 35 euro betaald voor toetreding in de stad (waar we al waren) en aangezien dit tot 6 uur de volgende ochtend slechts geldig is, 's-avonds ook nog de auto weg moeten zetten tot buiten de ring. Drie kwartier terug gelopen en de volgende ochtend weer 3 kwartier met bagage. Niets gezien van de stad hierdoor en we voelden ons niet verwelkomd. Antwerpen doet er beter aan zijn toeristen hier meer duidelijkheid over te schaffen. Voor ons nooit meer. Driedaags bezoek bleef beperkt tot 1 zéér dure nacht. Terrassen vol in november met rokers onder kachels, absurd ecologisch beleid.

2
Cava
Door Karima op 21-09-2019
Gereisd met partner

Racictishe omgeving , indien geen westerling ,geen aanrader

8
knappe stad
Door thomas pietsers op 12-07-2019
Gereisd met partner

schitterende historisceh stad met mooie gebouwen en musea

1
Ville qui taxe un max
Door carole grout op 05-07-2019
Gereisd met partner

Nous avons été déçus par la ville, pas grand chose à voir. Il parait que c'est un ville propre ce qui nous a coûté 150 € pour ne pas avoir déclaré la voiture, chose que l'on ne savait pas. De plus, il faisait très froid nous sommes restés 1/2 heure puis nous sommes repartis (ça fait cher de l'heure). Nous n'y remettrons jamais les pieds

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.