3,8 miljoen reviews
Laagste prijsgarantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Vakantie op de Balearen

Vakantie op de Balearen

Geniet van de warme mediterrane zon en de verkoelende zeebries op de Balearen. Deze Spaanse eilandengroep in de Middellandse zee ligt tussen Europa en Afrika en bestaat uit de vier hoofdeilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Ieder eiland kent zijn eigen cultuur, maar de eilanden staan vooral bekend om het klimaat en de stranden.

Mallorca
Scroll

De Balearen zijn gezegend met een mediterraan klimaat door de ligging tussen Europa en Afrika in de Middellandse Zee. Het meest westelijke eiland is Ibiza: het ligt zo'n 80 kilometer van het vasteland van Spanje. Formentera staat bekend als het kleinste eiland en ligt onder Ibiza. Mallorca ligt 200 kilometer ten zuiden van Barcelona en Menorca nog iets verder.

Door de ideale ligging, kennen de Balearen een prachtig klimaat voor een ideale vakantie. In de zomer staan de eilanden bekend om de vele zonuren en weinig neerslag. In de wintermaanden ligt de temperatuur rond de 18 graden, maar in de zomer loopt dit op tot 29 graden gemiddeld.

Mallorca en Ibiza zijn de bekendste eilanden van de Balearen en dit ligt vooral aan het bruisende nachtleven van deze eilanden. Zij trekken dan ook meer toerisme en over het algemeen wat jonger publiek. Mallorca kent daarnaast ook veel culturele schatten. Menorca kenmerkt zich door overblijfselen uit de prehistorie en Formentera trekt vooral rustzoekers.

De hoofdstad van Mallorca, Palma de Mallorca, kent vele culturele schatten en is zeker een bezoekje waard. Bekijk de historische gebouwen en ontdek de mooie binnenplaatsen. Wandel door de smalle steegjes naar de stadskern en bewonder de mooie kerk, Kathedraal la Seu. De bouw van deze kerk duurde maar liefst 300 jaar.

Ook Ibiza kent een rijk verleden en dat zie je aan de Catedral de Santa María de las Nieves. Deze kathedraal staat op het hoogste punt van de oude stad Dalt Villa en stamt uit de 16de eeuw. Binnen kun je de priestergewaden bekijken en vind je schilderijen uit de barok en gotiek.

Het minder toeristische Maó Mahón, de hoofdstad van Menorca, kenmerkt zich door een prachtige haven en historische gebouwen. Eet 's avonds bij één van de lokale restaurants op het gezellige plein Placa d'Espanya en geniet van de straatmuziek. Bezoek ook het museum van Menorca om meer te leren over de historie en cultuur van dit eiland.

Als minst toeristische eiland van de vier, is Formentera een echte trekpleister voor rustzoekers. Dit eiland kent nog maar weinig resorts en bij de kleine badplaats Es Pujols kom je bij op één van de rustige stranden. Ten noorden van deze badplaats ligt de graftombe Ca Na Costa, dit is het meest waardevolle overblijfsel op Formentera.