Over Du Lac de Saint-Cyr
Bij Du Lac de Saint-Cyr zit je vlakbij het water, klaar voor een zonnige en gezellige vakantie in een fijne camping. Stel je voor: de warme zon op je huid, de zoutige zeelucht in je neus, en ’s ochtends je slippers uit en gaan. Een plek om volop te genieten van de vrijheid en mooie herinneringen te maken vlakbij het strand.
De ligging
Du Lac de Saint-Cyr ligt in het hart van de Ardèche, tussen de natuur en met het meer voor de deur. Vanuit de camping fiets je zo naar de rivier of de gezellige dorpjes in de omgeving. Je rijdt er makkelijk naartoe vanuit Nederland, en hebt daardoor snel dat vakantiegevoel te pakken. In de buurt vind je mooie wandelroutes en leuke plekjes om te ontdekken, wat zorgt voor een afwisselende en stralende vakantieomgeving.
Wanneer je op Du Lac de Saint-Cyr bent, voel je je meteen thuis. De camping biedt een ontspannen sfeer, met ruime staanplaatsen en mooie kampeerhutten die je het echte vakantiegevoel geven. Je kunt zwemmen in het meer, ontspannen op het gemeenschappelijke terras of plezier maken met de kinderen bij de speeltuin. Het is vooral die natuurlijke charme en die persoonlijke touch die je snel laat genieten van je verblijf. Of je nu lekker wilt zwemmen, wandelen of gewoon genieten van de zon, hier voelt je vakantie extra compleet.
Op de camping vind je een gezellige ruimte voor maaltijden en snacks, waar je vers gebakken broodjes bij het ontbijt kunt halen of een simpele maaltijd nuttigt. Het terras nodigt uit voor een drankje in de zon, met lekkere hapjes en een informele sfeer. Je krijgt de keuze uit eenvoudige en smakelijke opties, zonder poespas, zodat je je vooral bezig kunt houden met genieten en relaxen. Alles is dichtbij, zodat je gemakkelijk even naar de campingwinkel loopt voor de basis of iets lekkers voor ’s avonds.
Je vakantie wordt extra makkelijk door praktische zaken zoals gratis Wi-Fi en een babyruimte. De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten kunnen tegen betaling zijn of seizoensgebonden open, afhankelijk van het weer en de bezetting. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent en volop kunt genieten van de ontspannen sfeer en de mooie omgeving — perfect voor je eerste duik in de vakantiekriebels.
Ondanks enkele tegenvallers, hebben vakantiegangers zeker genoten van hun tijd op de camping. Vooral het zwembad en het mooie voetbalveld waren een hit onder de kinderen, die zich daar uitstekend hebben vermaakt. Ook het privé-sanitair werd geprezen om zijn netheid en de voorzieningen die het bood. De omgeving van het meer, ondanks dat zwemmen niet mogelijk was, werd ook gewaardeerd; de wandelpaden eromheen boden een mooie gelegenheid voor ontspannende wandelingen. Kortom, deze camping biedt ondanks enkele minpunten, genoeg voor een plezierige vakantie.
Adresgegevens | Parc de Saint-Cyr, 86130 |
Du Lac de Saint-Cyr
- Het meer was afgesloten door blauwgroene algen. Het is logisch dat de camping hier niets aan kan doen, maar juiste informatie hierover vind ik een taak van de camping en dat is niet gebeurd. Er werd aangegeven dat het water twee keer per week gecontroleerd zou worden en dat er een mogelijkheid was dat het weer open zou gaan. We spraken enkele Nederlanders die zeiden al jaren op deze camping te komen en dat het meer altijd tot september gesloten is.
* Het personeel rijdt ongesnut hard met een golfkarretje over de camping.
* De animatie is volledig in het Frans
* Het sanitair is ronduit vies. Alleen scoonmaken met waterspuit....
vlekken en afval meerdere dagen zichtbaar
* Bij vertrek niet aangekeken worden of vragen hoe verblijf was
* Het "winkeltje" is twee keer per dag een uur open
Al met al voor ons helaas niet voor herhaling vatbaar deze camping.
De camping zelf is prima. Kids hebben zich vermaakt in het zwembad en op het mooie voetbalveld. Privé-sanitair is erg netjes, van alle gemakken voorzien. Animatie is leuk.
Minpunten: Receptioniste sprak erg gebrekkig Engels. Ruim 3 uur moeten wachten tot we naar onze plek mochten omdat de sleutel van ons privé-sanitairgebouw er nog niet was. Tent mochten we niet opzetten voordat de sleutel er was want 'rule is rule' werd ons gezegd!
Hele vakantie niet kunnen zwemmen in het meer door blauwalg waar wij onze ?? bijzetten. Alle activiteiten waar geld mee verdient kan worden bij/in het water mag namelijk wel, maar zwemmen mag niet.
De camping hebben wij gebruikt voor één nacht op doorreis. Je zou er zeker ook wat langer kunnen staan. Het meer is prachtig, de wandelpaden er omheen ook zeker de moeite waard. Jammer was wel dat er in t meer niet gezwommen kon worden vanwege de aanwezigheid van blauwalg. Op de site van het meer zelf stond dat overigens keurig vermeld.
Het meer is al weken afgesloten. Verboden te zwemmen vanwege bacterie. Jammer dat dit ons telefonisch niet verteld werd aangezien wij de camping speciaal uitgezocht hadden vanwege het meer.
Wij hebben deze camping als doorreis camping gebruikt omdat hij goed bereikbaar is vanaf de hoofdweg en op de route lag. En gunstig geprijsd. Maar eigenlijk is het veel meer dan een doorreiscamling waard. Sanitair zag er goed en schoon uit. Leuk zwembadje en speeltuintjes. Het meer is prachtig waar allerlei wateractiviteiten zijn. Ook een bar, snacks en klein winkeltje. Brood service was prima, vooraf te reserveren bij de receptie. Wij hadden een grote staanplek, konden zelfs aangekoppeld blijven staan. Na een nacht reizen was dit een heerlijke dag vertoeven met overnachting. Fijne start van de vakantie. Maar zoals gezegd, je kanje hier ook prima langer op vakantie gaan.