Quinta do Cascalhal (+ Glamping)

Adresgegevens | Rua das searas 675, P-4860-076 |
Quinta do Cascalhal (+ Glamping)
Het bedrijf blijkt n poosje geleden verkocht. Nu is de Portugese Paula de manager. Verwacht je Aitze en Gonne hier aan te treffen, helaas, zij zijn hier niet meer. Bijzondere is dat ze nog wel de mails beantwoorden, voorafgaand aan de reis. Eenmaal daar loopt alles via Paula, wat overigens prima was. De tent en t zwembad waren heerlijk. Groot, ruim. Ook de ruimte om de tent heen, vind je nergens. De camping is wel aan wat onderhoud toe. Visvijver, speelveld, trappen tussen de etages, tuin. Denk dat er de laatste paar jaar niet in geïnvesteerd is. Het groene gras op de foto’s is nu dor. Er liggen sproei-installaties, maar ze gaan niet aan. Stuk?
De aanrijdroute is wat spannend als je een tegenligger tegenkomt. Je hebt hier echt een auto nodig bijvoorbeeld voor de boodschappen.
Met 5 plaatsen is de camping groot en rustig, maar heerlijk. Al met al een fijne relaxte tijd gehad. De camping heet ook Ahimsa Glamping Retreat, nieuwe naam.
Wat een heerlijke plek voor mijn gezin! Nog nooit zn heerlijke vakantie gehad en wat een mooie plek! Sochtends wakker worden en ontbijten op het terras in de opkomende zon😍.. Ook de omgeving is geweldig, met genoeg te doen voor het hele gezin!
We komen hier al voor de 3de keer en het bevalt ons nog steeds uitstekend. De rust op het resort en de gastvrijheid van Aitze en Gonne Bouma zorgt voor een fantastische vakantie in Portugal.
De luxe van je eigen prive zwembad en de zeer ruime plekken en het prachtige uitzicht in dit mooie deel van Portugal maakt onze verblijf compleet.
Wij komen zeker weer terug.
Wat een mooie plek, met geweldig uitzicht en veel privacy per tent. De tenten zijn ruim , goed uitgerust en het privé-zwembad vonden onze kinderen van 14, 12 en 8 heerlijk. De glamping is heel mooi aangelegd en goed onderhouden. 'Beneden' is de restauranttent met het watertje en het sport/speelveld daarbij ook een fijne plek. We hadden in de herstvakantie nog heerlijk weer, 's avonds wel wat frisser, maar mocht je willen, kun je nog een kacheltje aansteken. Ondanks geen hoogseizoen genoeg te doen in de omgeving, goede tips gekregen van de gastvrouw. Door omstandigheden was de restauranttent nu helaas gesloten, maar genoeg restaurantjes redelijk in de buurt. Als reactie op de vorige recensie: van de snelweg hadden wij totaal geen last. De wifi deed het inderdaad niet, werd aan gewerkt. Voor eindschoonmaak inclusief opgemaakte lijkt mij een bedrag van €45 redelijk normaal.
Mooie locatie, mooi uitzicht, heerlijk privé zwembad, maar daar blijft het bij. Geen rustige omgeving (snelweg nabij, verkeer raast er 24/7 bij langs), restaurant (tegen Nederlandse prijzen!) niet open ("te veel werk"). Slechte wifi ("gebruik je eigen bundel maar"), eigen vuilnis 2 km verder op zelf weggooien ("wordt hier niet opgehaald"), eindschoonmaak in rekening voor 4,5 uur (45,00), terwijl je zelf bezemschoon moet opleveren en afwas moet doen, schoonmaakpakket (afwasborstel, afwasmiddel en vaatdoekje) in rekening voor maar liefst 12,50! Kortom, een teleurstellende ervaring. Weinig gastvrijheid ervaren, voornamelijk gericht op commercieel belang (prijs/kwaliteitverhouding niet in verhouding).
We hebben een heerlijke week gehad in de Dome tent. De naam Boa Vista klopt helemaal: Wat een prachtig uitzicht vanaf het terras! De tent ligt bovenaan op het terrein, waardoor je volledig vrij zit en veel privé hebt. Je kan de gezelligheid en contact met andere gasten opzoeken als je dat zelf wilt door in het ‘restaurant’ te eten (3 avonden per week). Echt een aanrader! Wat een mooie plek zo aan de vijver en het eten is heerlijk. Kinderen vinden elkaar op het grasveld, waar ze gebruik kunnen maken van allerlei sport en spelmaterialen. Gonne en Aitze zijn geweldige, gastvrije mensen. Je voelt je direct thuis en welkom vanaf het moment dat je aankomt. We waren er maar een week, maar hadden graag langer gebleven. (De WiFi was niet heel goed, maar eerlijk gezegd vond ik dat juist een pluspunt. Echt even tijd voor elkaar)