Maison d'Olenne

Vaatwasmachine
Wasmachine
Adresgegevens | Rue de France 142, 5570 |
Maison d'Olenne
Met een groepje vrienden hebben we een weekendje in dit heerlijke huis gezeten en hebben zeer genoten! Het huis ligt in een mooi gebied en het rustgevende beekje om het huis geeft de grens weer van België/Frankrijk. Je kan hier dus mooie wandelroutes doen in de mooie natuur. Daarnaast heb je een goede bakker een paar minuten met de auto vanaf het huisje. Van de buitenkant is het huis heel erg mooi. Wel is het een oud huis en dat zie je voornamelijk aan de binnenkant, zoals het kraken van de vloer, maar dat vind ik juist gezellig. De keuken beneden vind ik knus en in de woonkamer kan je ook fijn zitten. Ook lagen de bedden voor ons goed.
Met vrienden een heerlijke vakantie gehad in dit huisje. Het ligt op een prachtig plek in de natuur, dicht bij een bakker, supermarkt en een tank station. Voor de prijs die je betaald voor een weekendje in dit huisje krijg je een ruim huis met alle voorzieningen die nodig zijn. Er is een groot fornuis met 5 pitten, een grote oven, een afwasmachine en genoeg servies. Door de vele, smalle en stijle, trappen in het huis is het niet echt rolstoel/ kind vriendelijk maar dat is iets wat je van te voren had kunnen zien tijdens het boeken. De vloer in het huis kraakt wanneer je er op loopt maar dat past wel bij het huisje. De inrichting pas bij de stijl van het huisje en is practisch. Het huisje was netjes bij aankomst. Al met al dus een prachtige locatie voor een vakantie met vrienden of familie.
Dit huis wordt prachtig voorgesteld op de foto's, maar wordt al jaren verwaarloosd.
Je betaalt 165 euro voor het poetsen, maar dit gebeurt erg oppervlakkig.
De badkamers zitten vol schimmels. Je moet eerst de afwas doen voor je iets kan gebruiken.
Hoornaars vliegen rond op de kamers van de bovenste verdieping.
Reserveer aub geen laken set, die liggen op elkaar gegooid in een vochtige ruimte..
Wanneer je de organisatie contacteert, krijg je geen reactie, net zoals je in vele andere recensies kan lezen.
Dit lijkt op huisjesmelkerij.
De woning heeft nochtans veel potentieel.
Niet geschikt voor 14 personen, geen kasten op sommige slaapkamers en douche en toilet zijn erg klein, koffiezet was stuk en sowiezo veel te klein, veel te weinig glazen, stoelen, huisje dringend toe aan een grondige renovatie. Niet geschikt voor minder mobiele mensen. Hygiëne is op het randje.
Super locatie en vermoedelijk leuker in de zomer
Een huis waarbij de jongens in het beekje in de tuin een fort bouwen terwijl de meiden rondstuiteren op de trampoline en onze peuter in het speelhuisje zichzelf vermaakt. Klinkt als vakantie? Stel je dan voor dat jezelf lekker met vrienden ligt bij te kletsen op een ligbedje met uitzicht op een weide met daarachter een prachtig bos. 's Avonds hout sprokkelen voor in de kachel en je idyllische plaatje is compleet. Het huis is ruim, de keuken heeft alles wat je nodig hebt, alle slaapkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Het enige nadeel is dat alles kraakt, maar dat is dan ook wel weer de charme van zo'n oud huis.
Naar jaarlijkse gewoonte gaan we met de familie, kinderen en kleinkinderen een weekend op stap, afwisselend naar zee of naar de Ardennen. Dit jaar waren we in Maison d'Olenne. Het was een bijzonder fijne ervaring. We werden verwelkomd door een vriendelijke concierge en er stond een hapje en een drankje klaar. Het huis bevat zeven ruime slaapkamers, allen met afzonderlijk sanitair en toilet. De keuken was aangenaam met nieuwe toestellen. Heel aangenaam in gebruik. Er zijn twee zitkamers maar we hebben er slechts één gebruikt die met de open haard. Gezellig met zijn allen rond het vuur, zonder smartphones want er is amper signaal. Het weer was geen meevaller maar de open haard en de prachtige omgeving maakte alles goed.