Camping Landal Wirfttal
Camping
Wasmachine
Adresgegevens | Südstrasse 34, 56288 |
BurgStadt
Obv de positieve reviews gebruikt als doorreiscamping. Receptionistes van hotel waar ingecheckt dient te worden zijn vriendelijk, het (Griekse) restaurant is zeker niet slecht, het sanitair is schoon en de plaatsen zijn ruim. Tot zover onze positieve ervaring. We vonden de locatie echter totaal geen ‘ campinggevoel’ geven, het kwam nog het dichtste bij een camperplaatsuitstraling. Kale, sfeerloze bedoening waar we absoluut geen langer of toekomstig verblijf zouden overwegen. Rustig was het wel met maar een stuk of 10 van de ca. 100 plaatsen bezet, in het hoogseizoen geeft dat te denken. Er stond een grote feesttent op het terrein wat deed vermoeden dat hier zo nu en dan aardig los gaat met waarschijnlijk voornamelijk ‘Einheimischen’. Het kleine dorp Kastellaun was al even troosteloos en uitgestorven als de camping. De paar horecagelegenheden zijn allemaal vanaf 17.00 uur geopend dus eerder een biertje nemen op het terras zit er niet in.
Goede doorreiscamping , water en degelijke WiFi zit in de prijs, elektriciteit is bij te betalen. Het was er zeer rustig , de ontvangst efficiënt en vriendelijk. De camping is makkelijk bereikbaar. Op wandelafstand kan je in het dorpje terecht voor enkele lekkere restaurantjes.
Camping is niet rustig zoals beloofd. Naast de camping is vaak feest met zeer luide muziek. Tot laat. Camping doet er weinig aan. Je moet blijven klagen en uiteindelijk krijg je een nummer om zelf te bellenVerder zijn er luidruchtige feesten in de stad. Ook tot laat. Kan niets aan gedaan worden want vergund.

BurgStadt
Nog nooit een camping getroffen die zo rustig was op een dergelijke mooie plek. Bij aanrijden hadden we even iets van "we komen toch niet op industrie terrein terecht" het tegendeel was waar. Aparte vorm van aanmelding, bij de receptie van het hotel. Via intercom systeem melden welke plaats je staat en 2 min later heb je stroom. Hele grote plaatsen. Zorg wel dat je als tent kampeerder rotspennen bij je hebt, bodem is erg hard. Camping neigt iets meer naar Caravans en Campers Super schoon sanitair, verder is er qua aankopen van alles in de directe omgeving, zo ook een groot zwembad, dat hoorde we toe we weggingen:-).
Een hele mooie camping naast het hotel. Uitstekend sanitair mooi vlak terrein. Eerst een plaatsnummer uitzoeken en dan aanmelden bij de receptie in het hotel. Met het plaatsnummer wordt de stroom ingeschakeld.
Minpunt: Geen toegang voor kinderen tm 11 jaar. Al enige jaren bezoeken wij deze camping, dit jaar op doorreis met onze kleinkinderen. Groot was onze verbazing dat onze kleindochter van 11 jaar niet werd toegelaten. Zoiets absurds ben ik als kampeerder nog nooit tegen gekomen.
Deze camping bleef tijdens ons verblijf onbegrijpelijk leeg. Centraal gelegen tussen de bezienswaardigheden van Rijn en Moezel, prima sanitair, mooie ruime plaatsen, in een rustige omgeving met vlakbij alle winkelvoorzieningen. De ondergrond (grit/gras) is wel hard (rotspinnen noodzakelijk) maar heeft als voordeel dat er bij regen geen moeras ontstaat en alles weer heel snel droog is. Wij hebben er - hoewel het weer niet altijd even goed was - met plezier gekampeerd.
Het enige minpuntje was voor ons de wifi. Die is weliswaar gratis maar werkte niet altijd.