Camping La Faz

Over Camping La Faz
Camping La Faz in Frankrijk is een rustige camping in een groene omgeving. Verwacht hier dan ook geen animatie. Er is wel een klein zwembad en er loopt een beek langs de camping waar de kinderen in kunnen spelen. In de omgeving kun je veel actieve activiteiten doen zoals wandelen, vissen, paardrijden of kanoën.
La Faz is een pareltje van een camping, omarmd door prachtige natuur en een serene sfeer die vakantiegangers weten te waarderen. De ruime plekken, omgeven door groen en vrij uitzicht, bieden een perfect decor voor families die op zoek zijn naar rust en ruimte. Kinderen hebben de tijd van hun leven met het voetbalveldje direct voor de deur, en de mogelijkheid om dammetjes te bouwen in het beekje biedt verkoeling tijdens warme dagen. Het zwembad is een fijne toevoeging voor waterpret. De camping blinkt uit met persoonlijke aandacht van de vriendelijke eigenaren, die zorgen voor een netjes onderhouden terrein en heerlijk eten in het restaurantje. Met veel lof voor de mooie omgeving en de prettige sfeer is La Faz een echte aanrader volgens tevreden vakantiegangers.
Camping Le Val de Bonnal
Camping- € 140
Camping Domaine de l'Epinette
CampingGa naar accommodatie*Evt. verplichte kosten ter plaatse staan in het overzicht.
Yelloh! Village Camping Le Fayolan
Wasmachine
Centrale verwarming
Adresgegevens | 4 Pont de Vaux, 39 270 |
Camping La Faz
We hebben 5 nachten op La Faz gestaan eind juli. Wat een pareltje van een camping. Bijna alle plekken zijn erg groot. Onze plek 100 had vrij uitzicht en het voetbalveldje voor onze plek. Dat vonden de kinderen geweldig. Elke avond potje voetbal. Veel leuke Nederlandse gezinnen.
In de omgeving is genoeg te doen. Mooie wandelingen naar watervallen. Avondmarkt Clairvaux vonden we heel gezellig. Mooi meer vauglan. Het beekje langs de camping is leuk om dammetjes te bouwen en verkoeling te zoeken, maar het is geen rivier om in te zwemmen. Zwembad op de camping was fijn. In de ochtend nog lekker rustig.
Sanitair kon soms wat schoner, ook zelf toilet papier meenemen.
Over het algemeen heerlijk stil s avonds en s ochtends.
Wij trokken hierna door naar Zuid Frankrijk, maar konden gerust nog langer blijven op deze fijne camping. Alleen onze tiener van 14 had wat minder aansluiting, dus vooral leuk tot zo'n 12 jaar.
- Prachtig gelegen camping met ruime plekken. Mooie omgeving met prachtig nabij gelegen meer met leuke strandjes. Vriendelijke beheerders en eenvoudig maar lekker eten in het restaurantje. Grote supermarkt dichtbij in pittoresk dorpje.
Voor kinderen is er heel veel ruimte om te spelen.
- We hadden pas laat geboekt en hadden helaas geen beste plek (51), geen schaduw, nauwelijks privacy en dicht bij het toiletgebouw waar mensen via onze plek naartoe liepen. Ook hadden we de pech naast een gezin te staan die hun kinderen niet in toom wisten te houden. Dat kinderen geluid maken, vinden we niet erg, maar het gejammer, gedram en gekrijs (“mama!”) de hele dag van Jule, Esmee en Jens heeft onze vakantie hier wel verziekt. Maar daar kan de camping niks aan doen.
We zouden hier best nog een keer terug willen komen maar dan boeken we op tijd een plek met meer privacy!
Deze camping is echt een aanrader als je houdt van rust, mooie omgeving, prettige sfeer! Wij hebben hier heerlijke dagen gehad met onze kinderen van 2 en 3.
Geen animatie (dat vinden wij dus erg fijn!). Hele vriendelijke eigenaren die echt persoonlijk zijn. Onderhouden de camping netjes, maar runnen ook zelf het restaurantje. Waar je overigens erg lekkere hamburgers, salades en pizza’s kunt eten.
Sanitair is een dikke prima, wel wat verouderd maar snel heerlijk warm water!
De omgeving is super mooi en de uitzichten vanaf elke plek meer dan de moeite waard. Beekje laat te wensen over maar zwembad en speeltuin zijn super fijn en de kinderen kunnen we hier met een gerust hart laten spelen. Echt een aanrader. Wat een fijne camping zeg!! Wij komen nog heel graag terug.
Wat een ontzettend ruim opgezette camping. Dat voelt zo fijn.
De olekken zijn ruim, vaak met schaduw, maar is ook gewoon veel ruimte op de camping.
De eigenaren zijn erg aardig en behulpzaam.
Als je naar de camping rijdt met de caravan en je komt vanaf Lons-le-Saunier, dan is de weg D52 verboden voor caravans. Het staat aangegeven met een groot bord, vlak voor die weg. Je rijdt dan recht door, via D678, prima te doen met de caravan.
Lekkere frites, goede pizza.
Schoon sanitair.
Mooie, rustige camping. Grote staanplaatsen. Mix van voornamelijk Franse en Nederlandse vakantiegangers met een enkele Belg, Engelsman en Duitser er tussen. Veel campers en tenten, relatief weinig caravans. Opvallend veel mensen met honden.
Sanitair redelijk schoon (brillen op de toiletten, zelf WC-papier meebrengen).
Klein zwembadje welke vaak redelijk druk is. Mini-restaurantje en broodjes-service. Supermarkt (Super-U) op 5 minuten afstand.
Meer in de buurt is prachtig en heeft een drietal mooie stranden, Plage de Bellecin is het dichtst bij de camping (15 autominuten). Daar is ook een kleine cafetaria en toezicht op het strand. Tevens de mogelijkheid om bootjes, kano’s en waterfietsen te huren.
Verder is er in de wijde omgeving van de camping maar weinig te doen. Voor een beetje leuk winkelen moet je al gauw zo’n anderhalf uur rijden.
Super familie camping: ruime plaatsen, net sanitair, een heerlijke barretje en restaurant valk bij het zwembad. Goede / verse pizza's uit de oven, eenvoudige diner kaart maar vers en lekker (entrecote/bavette, frites en 1x per week mosselen) en ook af te halen.
De eigenaren zijn enorm behulpzaam en vriendelijk. Voor de kinderen is er genoeg te doen in het zwembad, speeltuin of in het beekje dat achter de camping stroomt. Ook de omgeving is er mooi en veel is op 15 - 20 min aan te rijden.
Zeker voor herhaling vatbaar