12-3-2012
Omdat we onze kinderen van 5 & 7 jaar graag (goedkoop) wilden leren skiën besloten we naar Tsjechië te gaan. Dit overtrof onze verwachtingen. We hebben een geweldige week achter de rug en de kinderen konden al gauw achter ons aan skiën. Voor ons waren de pistes makkelijk, maar we hebben evengoed genoten. De kleinschaligheid en overzichtelijkheid van het gebied is een pré! Het park is netjes en de huisjes modern. In het dorpje zijn goede restaurants. Ondanks de drukke voorjaarsvakantie en de komst van de Nederlanders bleven de prijzen opzienbarend laag t.o.v. de kwaliteit. Prima eten! Behalve de (Nederlandse) patatkraam op het park was duur en had een lange wachttijd. Geen aanrader! De après-ski is natuurlijk geen vergelijk met de Oostenrijkse maar evengoed wel gezellig. Direct aan de piste zijn wat tentjes om iets te drinken. Het voordeel is dat je daarna op loopafstand van het huisje bent en dus met kids en ski's snel thuis bent. Als het even kan gaan we volgend jaar weer.
7-3-2012
Hier in de voorjaarsvakantie voor de 2e keer heerlijke vakantie gehad. Huisje wederom prima, al hoor je af en toe wel iets van de buren. Maar vinden wij niet zo'n probleem. Afstand tot de piste prima, voor onze kids (5 en 7) goed te lopen. Brachten de ski's naar het skidepot (erg goedkoop) bij de skiliften, zodat we deze niet mee hoefden te slepen. Landal park ziet er netjes uit, al hebben wij niet veel gebruik gemaakt van de faciliteiten. Waren steeds op de pistes. Skigebied klein, maar dat is juist ideaal met kleinere kinderen. Je komt ze overal tegen tijdens het skiën. Inchecken niet echt van deze tijd. Vriendelijk personeel, maar lange rijen door ter plekke in te vullen papierwerk. Kunnen op dit gebied nog wat leren van park van andere keten. Dagelijks leven erg goedkoop in Tsjechië, prima restaurants op korte afstand. Supermarkt naast het park. Skikschool super, NL-sprekende leraren voor de jongsten. Ook de niet NL-leraren spreken aardig woordje NL.
Wij komen vast een keer terug.
6-2-2012
Voor de 1e keer naar de wintersport en wel op het park landal greenpark in Lipno nad vltvou. Een verzorgd, netjes onderhouden park. Wij hebben met onze dochter van 16 jaar tijdens een verblijf van 7 dagen enorm genoten van de mooie omgeving met het bevroren lipno meer. Het is hier goed vertoeven vooral ook voor de gezinnen met jonge kinderen. Als beginnende skieer , neem wel skiles ,is dit een ideale plaats. In de direkte omg. hebben we op loopafstand 7 restaurants geteld. Tegen een vriendelijke prijs kun jezelf lekker laten verwennen in 1 van de meerdere restaurants, lekker gezwommen, langlaufen, sneeuwschoenwandeling en 2 leuke skihut's. We komen zeker volgend jaar hier weer terug.