Vraag en Antwoord over vakantie in Lipno nad Vltavou in Zuid Bohemen (Jihočeský) | Zoover
1.511.386 beoordelingen - 43.469 bestemmingen - 273.762 accommodaties - 19.856 bezienswaardigheden - 15.890 bezoekers online
Home > Tsjechie > Zuid Bohemen (Jihočeský) > Lipno nad Vltavou

Stranden
6,7
Bevroren Lipnomeer

1 2 3 4 volgende

Hoe verlopen is het naar de skilift (2 reacties)
frank
4-2-2012
Wij gaan met de kinderen 5/7/9/, maar landalpark nu was ik benieuwd hoe ver het lopen is naar de skilift we hebben een 6E bungalow en waar kunnen we ons ski spullen kwijt?

Bjorn
300 meter

R Vink
4-2-2012
er is altijd ruimte voor ski spullen

sleën (2 reacties)
jacks
27-1-2012
Is er in de buurt van dit park ook een berg waar kinderen vanaf kunnen sleën. Of kan ik de slee net zo goed thuis laten.

Bjorn
4-2-2012
er zijn voldoende mogelijkheden voor sleen.

Tamara
7-2-2012
Zeker de slee meenemen, je kan 's avonds heel leuk sleeen met de kinderen in Foxpark en overdag de slee gebruiken om naar de piste te komen of naar het supermarktje.

koffiemachine bungalow typ 4b2 (2 reacties)
ruudhaze
22-1-2012
Beste lezer, Begin maart gaan wij een week naar dit park, in bungalow type 4b2. Op de website van landal staat dat er een koffiemachine staat, dus geen koffiezetapperaat of senseo. Wie kan mij vertellen om wat voor koffiemachine het gaat ? m vr gr

Monique
29-1-2012
Hallo, wij zijn afgelopen jaar naar Landal Marina Lipno, naar type 4B1 geweest. Daar stond gewoon een koffiezetapparaat, maar in de omschrijving staat ook koffiemachine. Dus ga er maar vanuit dat het een gewoon koffiezetapparaat is. Fijne vakantie en veel plezier. Groetjes Monique

ruudhaze
29-1-2012
Bedankt voor de reactie

of ze ook nederlands spreken? (1 reacties)
annemiek
8-1-2012
hallo.. ik vroeg mij af of ze hier ook nederlands kunnen? alvast bedankt.

Ingrid
22-1-2012
Hoi Annemiek, Bij de receptie zijn er erg veel mensen die Nederlands spreken ;-)) Fijne vakantie.

skischolen (1 reacties)
Doornroosje
2-1-2012
Via de site van Landal worden in dit gebied 2 skischolen genoemd. De ene boeking loopt via Landal (Marina Ski Camp), bij de andere word ik doorverwezen naar de site van Ski-Areal Lipno ( Skischool Lipno Park). Het is mij niet duidelijk of ze allebei van hetzelfde Fox-park voor kinderen gebruik maken? Ook zit er nogal verschil in lestijden en prijzen. Heeft iemand ervaring met deze skischolen en hoe zijn de lessen voor kleine kinderen?

4-1-2012
Marina Ski Camp is een nieuw opgestarte skischool die zich vooral richt op skiën in de skigebieden Hochficht en Sternstein. De andere skischool (Skischool Lipno) is de oudste en grootste skischool en heeft veel groeps- en privelessen met (kleine) kinderen die gebruik maken van het Foxpark. Als je kinderen hebt die op les willen raad ik je aan om lessen te boeken bij Skischool Lipno.

sneeuw? (1 reacties)
loe
1-1-2012
Hallo, Kan iemand mij vertellen tot wanneer hier ongeveer sneeuw ligt? Is het nog sneeuwzeker eind maart? We zouden namelijk gaan om te skieen.... Alvast bedankt!

4-1-2012
De laatste jaren was het skigebied open tot begin april, maar houd er rekening mee dat de sneeuwkwaliteit mogelijk erg slecht is. Als je er echt naartoe gaat voor het skiën raad ik je aan om niet later dan half maart naar Lipno te gaan.

Sneeuw sneeuw sneeuw (1 reacties)
C
16-12-2011
Het ziet er goed uit de komende dagen vwb de sneeuw die gaat komen. Nu maar afwachten of volgende week de boel ook daadwerkelijk wit is.

17-12-2011
Ja, dat wordt spannend! De temperatuur schommelt steeds wat rond het vriespunt dus even afwachten of het volgende week gaat regenen of sneeuwen. Het skigebied zou eigenlijk vandaag openen (17 dec), maar dat is uitgesteld vanwege het gebrek aan sneeuw.

aanreisroute naar Lipno (4 reacties)
J.W. hanekamp
12-12-2011
Heeft iemand nog tips/aanbevelingen voor de aanreisroute naar Lipno? Gaan we via Oostenrijk en is een autobahnvignet dan nodig of helemaal door Duitsland?

c
12-12-2011
We gaan dit jaar voor het eerst naar dit gebied skien. Voor zover ik de route heb gezien is via oostenrijk de meest handige route. een vignet kost ca. 10 euro.

12-12-2011
Door Duitsland, Nuerenberg bij Passau grens over naar Oostenrijk. De weg door Oostenrijk is geen snelweg, dus geen vignet nodig. Op een gegeven moment ga je de weg af, rij je de berg op en ben je er. De weg door Oostenrijk gaat door dorpjes, maar je mag grote stukken 100 rijden in mijn herinnering.

c
13-12-2011
Klopt, niet aan gedacht, bedankt voor de tip

17-12-2011
Bij goede weersomstandigheden (geen vignet nodig): A3 bij Passau eraf > Untergriesbach > Wegscheid, daarna in Oostenrijk weg nr. 38 volgen (Kollerschlag > Rohrbach > Haslach > Bad Leonfelden), dan Studanky (grens CZ) > Vyssi Brod > Lipno nad Vltavou. Er is ook nog een verkorte route binnendoor: Iets na Haslach eraf, grens over bij Guglwald, daarna richting Predni Vyton en vervolgens Lipno nad Vltavou volgen. Bij (veel) sneeuw onderweg (vignet nodig in Oostenrijk): A3 bij Passau op de snelweg blijven en deze snelweg volgen (in Oostenrijk de A8) tot aan Linz, bij Linz de snelweg af richting Bad Leonfelden, daarna Vyssi Brod en vervolgens richting Lipno nad Vltavou. Het voordeel van deze route is dat je minder lang binnendoor rijdt, maar hij is wat afstand betreft wel wat langer.

lipno lake resort (2 reacties)
marry bults
8-12-2011
mijn man en ik willen naar het lipno lake resort ,wie weet welk appartement het mooiste uizicht heeft op het meer, waar kan ik de boodschappen halen , is er ook een ned, krant te koop.vr groet marry

12-12-2011
Beste Marry, V.w.b. appartement kan ik je niet zeggen helaas. Wij zijn er vorig jaar geweest en toen was er geen nederlandse krant te krijgen. Verder is er een kleine supermarkt (Spar) waar je boodschappen kunt doen. gr. Sandy

Ingrid
22-1-2012
Hallo Marry, Een Nederlandse krant weet ik niet, in het appartement heb je wel wifi dus met een laptop of telefoon kan je evt ook de krant lezen. Als je een appartement bovenin hebt kijk je altijd op het meer. En als je richting de skipiste loopt zie je een Coop supermarkt die is heel groot en je kan er van alles krijgen. Succes en fijne vakantie.

skipas/skiles/skihuur (4 reacties)
Jan Willem Hanekamp
11-11-2011
Als ik het goed begrepen heb zijn er voor skihuur twee verhuurbedrijven: Lipno centrum en intersport. Lipno centrum is goedkoper. Ik zie echter dat er ook een combinatie wordt aangeboden voor skipas/skihuur (intersport)/en les (skischool Lipno). Ik vraag mij af wat nu het beste/goedkoopst is? los van elkaar de skihuur, skiles en skimateriaal regelen of de combinatie? Heeft iemand hier suggesties of ervaring mee? Voor onze jongste dochter van5 zou ik het erg prettig vinden als zij les krijgt van een nederlands sprekende lerares of leraar? Kun je dit aangeven bij het reserveren?

12-11-2011
Beste Jan Willem, Wij gaan er voor het 2e jaar naar toe en regelen vooraf de skihuur via Snowell.nl . Dan kun terplekke de spullen ophalen bij de Wave Sport, scheelt echt aanzienlijk. Onze zoon is 4 en heeft vorig jaar les gehad in het nederlands. Hij had twee nl sprekende leraren op zijn groepje staan. Let wel, dat was een uitzonderlijke situatie, want volgens mij liepen er vorig jaar maar 2 nl sprekende leraren rond. Ik heb nu wel weer vooruit geboekt voor de komende wintersport en verzocht om les in het nederlands. gr. Sandy

Jan Willem Hanekamp
15-11-2011
Hallo sandy, bedankt voor je reaktie. kheb inmiddels de skihuur geregeld via snowell.nl. Mijn dochter van 5 heb ik inmiddels ook aangemeld voor de les. Ik kreeg een bevestiging dat er waarschijnlijk een nederlands sprekende teacher op de jonge groep gezet wordt. Mischien komen ze wel bij elkaar in hetzelfde klasje. Wij gaan de 2e week van de kerstvakantie.

15-11-2011
Hoi Jan Willem, Graag gedaan, en misschien komen we elkaar idd wel tegen, want wij gaan ook 2e week kerstvakantie! gr. Sandy

17-12-2011
Nog even over de skilessen: Bij de groepslessen van de jongste kinderen (t/m 5 jaar) wordt er in de schoolvakanties altijd zoveel mogelijk geprobeerd om er een Nederlander of een Tsjech op te zetten die Nederlands spreekt. Uiteraard is dit vanwege het grote aantal groepen in de schoolvakanties niet altijd mogelijk, maar ook dan zullen de kinderen les krijgen van iemand die toch zoveel mogelijk de basiswoordjes in het Nederlands spreekt en begrijpt. Veel leraren hebben namelijk al een aantal jaren les gegeven aan Nederlandse kinderen en van tevoren hebben de meeste skileraren een Nederlandse woordenlijst moeten bestuderen dus tijdens de skilessen begrijpen de kinderen meestal wel wat de bedoeling is!

1 2 3 4 volgende