5-12-2011
Vanuit Nederland goed te bereiken, vooral als je s'nachts rijdt ben je er binnen 7 uur. Pistes zeer gevarieerd, vooral met het skigebied Horni Domky in de buurt. Ook voor de gevorderde skier genoeg leuke pistes.
Lekkere restaurantjes op loopafstand en in de buurt een paar mooie kroegen waar je tot in de late uurtjes door kan gaan.
28-2-2010
Rokytnice bestaat uit 2 skigebieden: Studenov en Horni Rokytnice. De gebieden liggen ongeveer 3 kilometer bij elkaar vandaan. Er rijd teen skibus, maar die stopt niet echt op handige plekken (alleen langs 'de dorpsstraat'). Er zijn weinig accommodaties die écht aan de piste liggen, ondanks de manier waarop de verblijfplaatsen aan de man worden gebracht (50 m. van de piste e.d.)
Studenov is bij uitstek geschikt voor beginnende skiërs, al is er ook een piste, die voor een gevorderde 'leuk'is om te doen (rood). In Studenov worden door het bureau dat samenwerkt met Tsjechoreizen geen skilessen gegeven. Wel in een kleiner gebied vlakbij de skischool in het dorp en in Horni Rokytnice (Lysa Hora en Horni Domky). Wij hebben buiten de skilessen met heel veel plezier in Studenov geskiet met 4 beginners (drie kinderen 8,10, 13) en een gevorderde.
Horni Rokytnice is een groter gebied met meer mogelijkheden. Op de Lysa Hora begint de langste afdaling van Tsjechië (blauw).
19-1-2010
Voor ons een toplokatie omdat ons appartement aan het begin van de berg en piste ligt. Zeer moderne skilift en goedkoop vertoefen. Goed eten en drinken maar wel met eigen gezeldschap. De Tsjechen zijn behulpzaam maar zouden wel wat vriendelijker mogen zijn. De liften kunnen heel druk zijn, daar zou efficienter mee omgegaan kunnen worden. (lege plekken in de lift).
8-4-2009
De omgeving van Rokytnice was helemaal top, we hadden zo'n 50 cm sneeuw! De pistes waren mooi bij Hornidomky, maar een dagkaart was 20€. Dit viel ons tegen. Het uitgaansleven is klein in Rokytnice, maar er zijn genoeg lekkere en goedkope restaurantjes.