9-3-2009
Super mooie vakantie gehad. Een heel mooi huis, alles was aanwezig. Een minpuntje is de weg er naar toe, deze was erg slecht! Bij de huisjes zelf is de weg prima, ook voldoende pakeergelegenheid voor twee auto's. Veel sneeuw, weinig zon, maar prima skigebieden in de omgeving. Volgend jaar zeker weer naar Vrchlabi.
25-2-2008
Net terug van een weekje in deze (zeker voor Tsjechische begrippen) zeer luxe villa in Vrchlabi. Comfortabele bedden, grote eetkeuken met alle apparatuur, genoeg zitplaatsen in de woonkamer, open haard (geen hout aanwezig dus kopen), luxe badkamer en 2 aparte toiletten. De vloerverwarming is erg lekker maar maakte het soms wel erg warm, aangezien we 'm niet lager konden(mochten) zetten.
Het parkje zelf is nog niet af, wel geasfalteerd maar nog weinig tuin/groen. De buitenwijk van Vrchlabi waar het in ligt is niet erg uitnodigend om te verkennen, heel oud allemaal, slechte wegen e.d. De pistes van Herlickovice liggen op 5km. en Spindleruv Mlyn op 20km. wat goed te doen is. Helaas lag er weinig sneeuw, zie foto's, maar we hebben ons goed vermaakt. Praag is goed te doen in 1 dag, ook Kutna Hora en Trutnov zijn leuk om te bezoeken als er geen sneeuw ligt.
5-1-2008
22-12 2007 tot 05-01-2008 Zijn net (4 uur ) terug van ons 14 daags verblijf in de zeer mooie villa aan de zuidrand van het dorp. van alle gemakken voorzien. Wij 4 volwassenen en 4 kinderen hebben ons dan ook prima vermaakt.
enkele tips.
* gas en stroomprijs ong. 90 Euro/week.(in de winter)
*toeristen belasting 0,60 Euro pp/pn.
*geen brandhout aanwezig voor open haard(kopen bij tankstation)
*Als je langer als 1 week gaat moet er ook op zaterdag gepoetst worden hiervoor betaal je tenslotte 60 Euro dit kan alleen een probleem worden,en zal je zelf de beheerder op aan moeten spreken.(desnoods reisorganisatie),zorg ervoor dat als ze komen poetsen dat je weg bent ,als er mensen aanwezig zijn is; boven stofzuigen "poetsen fertig"ofwel "we zijn klaar met poetsen".