14-3-2009
Wij ( fam Bouwmeester) hebben vakantie gevierd in het appartement, waar echt niets op aan te merken is. We hebben alle 6 enorm genoten. Het appartement is echt zo mooi en leuk, het heeft onze verwachting overtroffen. Het is zeer ruim, schoon, goede bedden, moderne keuken en noem maar op. Dhr. en mw. Valkema zijn aardig en behulpzaam. De skibus vertrekt op loopafstand van het appartement naar het mooie skigebied.In het dorpje zijn de eerste levensbehoeften goed te verkrijgen. Je kunt er heerlijk eten in de restaurants. de kinderen zijn nog gaan bowlen in het dorp en naar de disco geweest, wat weinig bezoekers maar ze hebben zich uitstekend vermaakt. Kortom, wij hadden het echt heerlijk.
We kijken uit naar volgend jaar !
22-2-2009
Ruim appartement (met balkon), bestaande uit 2 grote slaapkamers, woonkamer, eetkeuken, ruime badkamer met douche, wastafel en toilet en nog een apart toilet. Het appartement is gelegen op de bovenverdieping van de bijzonder gastvrije, Nederlandse eigenaren (nog bedankt voor het zelfgemaakte gebak) en heeft een eigen opgang.
Alles is zeer schoon, keuken is voorzien van moderne apparatuur en een overvloed aan serviesgoed. (zelfs broodrooster en fonduestel zijn aanwezig).
In de kamer is, naast voldoende zitgelegenheid, o.a. satellietTV (met BVN) en een kast vol gezelschapsspellen, waarvan m.n. Stapelwoord erg in de smaak viel.
In het dorpje Svoboda was niet veel te beleven, maar er zijn een aantal prima eetgelegenheden (tips: Pension Helena en Mestansky Dum) en natuurlijk de opstappunten voor de (gratis) skibus naar de diverse, nabijgelegen skigebieden.
De eigenaren van het appartement zijn altijd bereid om te helpen, zoals bij het zoeken naar een garage bij autopech.
Supervakantie!
31-8-2009
Geweldige gastheer en -vrouw, erg behulpzaam en vriendelijk. Tsjechisch en Nederlandstalig dus dat is erg handig. Het appartement is heerlijk schoon, van alle gemakken voorzien. Voor kleine kinderen is er een bedje en een kinderstoel. In de kasten lagen spelletjes klaar zodat je je binnenshuis ook kan vermaken als het weer eens niet zo mooi is. De bedden sliepen heerlijk, de keuken is goed ingericht met alle apparatuur die je nodig hebt. De omgeving is prachtig, aan de rand van het Reuzengebergte, dus als je van natuur houdt kun je je hart ophalen en voor de liefhebber van liefelijke stadjes is er ook genoeg moois in de buurt. 's Ochtends lopen de reeën en de eekhoorntjes door de achtertuin. De schaal zelfgeplukte appels die klaarlag was ook een welkome verrassing. We kijken uit naar de stoofperen die ook in de tuin groeien.
Volgens ons is dit verblijf een echte aanrader!!