2-5-2011
Dit jaar mooi weer gehad wat alles een stuk leuker maakt, goede pistes en een heerlijk zonnetje.
Pistes zeker voor beginners perfect, korte wachttijden bij de ski-liften. Ook voor gevorderden is er hier en daar nog wel een uitdaging te vinden.
Je vind er leuke restaurantjes in het dorp wat een leuke afsluiting is van de dag.
Het dorp heeft ook een ruime keuze in pensions en hotels.
Wij zaten in Pension Hatlik, mooie kamers schoon en zeer gemoedelijk.
Ook als wandelgebied heeft deze omgeving veel te bieden. Al met al een plek om terug te komen.
5-3-2010
Wij gingen,na 2x Winterberg met de kinderen. De oudste 2 enigzins ervaren, onze dochter van 12 niet. Zij kreeg prive les en wij gingen de berg op.
In vergelijking met Oostenrijk, is dit minder, maar voor onze kinderen, die niet beter weten zijn deze pistes geweldig.
Voor herhaling vatbaar.
Alleen zaten wij in hotel Arnica, buiten het dorp. Volgende keer liever in het centrum. Het was te ver om te lopen en een gedoe met de busdienst.
Wij gingen met de auto, maar je kunt niet tussendoor even naar je hotel, of eerder terug.
9-3-2010
Wij zijn hier in de krokusvakantie 2010 geweest en kijken terug op een geslaagde wintersportweek. De kinderen kregen goed les en gingen halverwege de week met de stoeltjeslift naar boven. De lessen bij Skol Max duurden alleen wel korter dan in de touroperator in de brochures verkondigt. Ipv 2 uur was het 1 uur en 40 minuten, wat op een skiweek van 6 dagen een dag les scheelt. Maar verder geen klagen. Het skigebied is als je Oostenrijk of Frankijk gewend bent klein, maar de paar afdalingen zijn wel aantrekkelijk en goed geprepareerd. Skiliften modern alleen soms wat lang wachten bij de 4 perslift bij Svaty Petr. Als je in het centrum verblijft is het nog een behoorlijk eind lopen naar de skigebieden. Wij hebben daarom onze ski's en schoenen in het depot bij de piste gestald. Dat scheelt gesjouw. In het dorp een paar aardige restaurants. Wij aten meestal in ons prima hotel. Lekker en niet duur. Bier op de piste 85 cent. Ideaal voor families met kleine kinderen.