Vraag en Antwoord Thailand

strand (2 reacties)
Hotel Thai Garden Resort****
anja
3-5-2013
Wij zijn strand mensen,zou hier graag wat meer over willen weten.Of het een mooi strand is,met leuke strandtentjes?Zijn er goeie strandbedden?

amberseverien
13-5-2013
In pattaya was het strand niet zo heel mooi. Wij zijn naar Koh Lanta geweest, een eilandje wat per boot bereikbaar is vanuit Pattaya, op 10 minuten vaartijd. Dat was echt een prachtig eiland met een helder blauwe zee

anja
13-5-2013
Bedankt voor je reactie ! Zijn er op dat eilandje ook strandtentjes met heerlijke ligbedden? Als je het doet moet je het ook maar goed doen toch. Is het allemaal niet te ver lopen,mijn man is nogal moelijk te been,helaas Als je verder nog leuke tips hebt,die zijn van harte welkom. Gr Anja

snorkelen (0 reacties)
Koh Chang
jan pols
22-4-2013
wij gaan a.s december naar thailand.Nu willen wij gaan snorkelen op koh chang.Is dit mogelijk omdat wij verschillende berichten horen over eventuele gevaarlijke stromingen.

Afstand van Bankok naar Hua Hin (1 reacties)
Hua Hin
Isolde
17-4-2013
Wat is de afstand van Bangkok naar Hua Hin en als ik een hotel boek is de transfer dan inclusief van Bangkok naar Hua Hin?

rebecca_noorlander
17-4-2013
Beste Isolde, het is ongeveer 3,5 uur rijden van Bangkok naar Hua Hin. Wanneer je een pakketreis boekt is naast het vliegticket en hotel ook altijd een transfer inbegrepen. Groetjes Rebecca

prijs apartement (0 reacties)
Appartement Marianne
Lidy
8-4-2013
Wat is de huurprijs in januari 2014 voor een maand

Het weer (0 reacties)
Khao Lak
Riekie
1-4-2013
Wie weet hoe het weer is in khao lak eind april begin mei ?

In zee zwemmen? (0 reacties)
Hotel The Tongsai Bay Cottages*****
José
3-2-2013
Kun aan het strand zo de zee inlopen om te zwemmen? Wanneer is de beste periode om hier naar toe te gaan? Graag bericht, alvast bedankt. Met vriendelijke groeten,

Kindveiligheid HintokCamp (0 reacties)
Vakantiepark Hintok River Camp
Nathalie
23-1-2013
Wie weet iets te vertellen over de geschiktheid van het camp voor gezinnen met kinderen vanaf 2,5 jaar? Bijvoorbeeld: is het zwembad goed toegankelijk voor zo'n kleintje/niet te diep? En zijn er ook fietsstoeltjes bij de fietsenverhuur beschikbaar?

Een hoop vragen (1 reacties)
Hotel Green Park Resort***
Naomi
7-1-2013
Hallo is er iemand die mij bij het volgende kan helpen: 1) bij mijn boeking is er geen transfer, is het makkelijk om vanaf de airport naar het hotel te gaan en hoelang duurt de rit van airport naar hotel? Zo ja, raden jullie een taxi of bus aan, bij bus welke bus en wat is de prijs? 2) nou vliegen wij in de nacht (01.00u) terug tot hoelaat kun je de bus pakken naar de airport? 3) ik lees dat er een klein strandje is, is de grote strand ver van het hotel? 4) zijn drankjes/eten duur in het hotel (ik verblijf op basis van logies/ontbijt) 5) zijn er lekker en goedkope eetgelegenheden in de buurt? 6) er staat op site waarbij ik heb geoekt op 225m van het Naklua centrum en grote centrum op 2,5km. Wat is er te doen vinden bij kleine centrum? 7) voor excursies waar kan ik het beste boeken, wat raden jullie aan? Ik hoop heel erg dat iemand mij kan helpen. Groetjess

Franky R.
12-2-2013
Wat een vragen! Maar ik zal ze zo goed mogelijk trachten te beantwoorden. 1) Ben je alleen, dan zou ik de bus pakken. Bij verlaten van de terminal neem je gewoon de gratis shuttlebus, staat op verschillende plaatsen aangegeven. Eerste stop buiten de luchthaven is het busstation (+/- 10 min) vraag daar naar de bus naar Pattaya. AC [aircon] bus rechtsreeks naar Pattaya kost 106 baht via hoofdweg en even snel als taxi waar je nog extra tol moet bijbetalen, welke meer bedraagt als de busrit. In pattaya neem je dan een bahtbus naar je hotel, die ook 100 baht kan kosten ongeacht het aantal personen. 2) Tja, dan ontkom je er niet aan om een taxi te regelen. Vraag het aan de balie van je hotel. Die mensen hebben dat [Thaise] bijtje al vaker gehakt. Laatste bus vanuit Pattaya naar het vleigveld gaat nml. om 1900 uur. 3) Naklua heeft idd. een klein strandje. Ben er verder neit zo bekend mee, daar ik in Pattaya vaak veel zuidelijker [Soi 8] logeer. Ik schat zo'n 15 minuten wandelen...Ga AUB niet in zee met lui die waterscooters verhuren. Dat is bijna allemaal maffia, die je vervolgens willen dwingen zogenaamde schade te laten betalen! 4) Drank/Eten is ALTIJD duurder in het hotel. Daarin verschilt Thailand heus niet met de rest van de wereld. Ik wandelde elke ochtend naar een oud moedertje, dat vanuit haar keukentje ontbijt aanbood. Zo kom je ook met lokale mensen in contact, ipv dat je nooit van het hotel-terrein komt. 5) Maak je daarover geen zorgen. In Pattaya is er van alles veel te veel. Dus ook teveel eetgelegenheden. Ik weet niet of ze er nog zitten, maar anders raad ik je 'Pink Lady' aan de Beach Road aan. Een restaurant wat gespecialiseerd is in zeevoedsel. Je eet je ongans aan krab of kreeft voor prijzen, waarvoor je in Nederland hooguit een patatje speciaal krijgt [water loopt me in de mond]! Verder zijn er natuurlijk de kraampjes. Kijk gewoon of er veel mensen bij een kraampje staan en bestellen. Dan zit het wel goed en is de kans kleiner dat je op een stuk kip zit te kauwen wat twee dagen geleden werd gebakken... Verder info kun je vinden via folders die van de TAT krijgt....sorry, TAT is Tourist Authority Thailand. http://www.tourismthailand.org/Where-to-Go/Pattaya 6) Weet ik niet. Ik ging altijd winkelen bij Mike's of Big C. Weet wel dat er een markt in in het kleine centrum van Naklua. 7) 333Travel of BMAir...Zelf boek ik alleen vliegtickets en het hotel doe ik ter plaatse. Dan willen ze je binnenhalen en krijg je vaak, dat is dan mijn ervaring in de jaren, de mooiere en beter kamers! Veel succes en plezier! Franky

wie weet de prijs als het hotel je ophaalt op de l (1 reacties)
Hotel Windsor Suites****
jo schmitz
6-1-2013
zie onderwerp en heeft iemand hier ervaring mee of een goed advies om op eigen houtje vanaf de luchthaven naar het hotel te reizen het betreft hotel windsor suites in bangkok

Franky R.
12-2-2013
Een richtprijs voor een taxirit van Suvarnabhumi naar Sukhumvit Road is ongeveer (300BT). Vaak vragen ze meer en/of willen ze de meter niet aanzetten. Dan stem je met je voeten en kies je een ander, eerlijkere taxi-chauffeur.

Zijn er leuke exursies (1 reacties)
Hotel Thai Garden Resort****
Henny en Wil van der Tang
19-12-2012
Wij hebben onze rondreis van 3wk om moeten boeken dus wij gaan gelijk naar het eindstation hotel thai garden . Nu willen we weten of er leuke exursies te boeken zijn voor ons ,omdat ik beperkt ben in bepaalde dingen omdat ik m'n bovenarm gebroken heb . En wat kost het als wij ter plaatse ipv LO HP boeken ?

henri & jolanda
23-12-2012
Olifanten rit, krokodillen farm, bangkok, en natuurlijk walking street Strand is minder en vuil, Wij hadden een heerlijke rust vakantie

Renate
13-12-2012
wie weet of het te doen is om op eigen gelegenheid, bv trein, vanaf de luchthaven naar dit hotel te komen? Wat is de makkelijkste route? Alvast bedankt, Renate

Cynthia
27-4-2013
Hoi Renate, Vanaf suvarnabumi airport gaat een metro richting de stad. duurt ongeveer 30 min. Je zult alleen bijna aan het eind nog een keer over moeten stappen, om vervolgens bij halte taphan taksin uit te stappen. Deze halte ligt bij een pier schuin tegen over het hotel. Hier vandaan gaat elk half uur een gratis shuttle bootje van het hotel. voor de exacte nformatie zie: http://bangkok.sawadee.com/airport/airport_link.htm Wij hebben het stuk gewoon met de taxi gedaan. Dit was ip ook goed te doen en tegen betaalbare prijs mits je de meter laat gebruiken.

Rayong/Samet (0 reacties)
Koh Samet
jeannine Ackx
12-12-2012
Twijfel over Rayong of Samet.Is er al iemand in Rayong (of omgeving) geweest .Wil er graag op verlof om eventueel te kijken om er te gaan wonen. Wil eind 2013 in Thailand gaan wonen op een mooie , niet te drukke plaats. Moet natuurlijk niet godverlaten zijn; maar ook niet krioelen van het volk. Iemand een goed idee??

het weer! (0 reacties)
Krabi
marianne pols
11-12-2012
wij komen 27 december aan in Krabi, wat wij hier lezen is dat het zwaar bewolkt is, en regen. is er iemand die daar op dit moment is, en ons kan vertellen of dit waar is. gr Marianne Pols

east suites (0 reacties)
Jomtien
Franken
20-11-2012
bij wie kan ik dit appartement boeken?

Verschillende vragen (2 reacties)
Bungalow Koh Chang Paradise Resort & Spa***
hansgoossens_1
8-11-2012
Hoi, wij hebben het voornemen om hier naar toe te gaan maar hebben wat vragen. Ik hoop dat jullie ons kunnen helpen. Heeft iemand tips waar je dit het beste kunt boeken. Zijn er bungalows met 2 slaapkamers? Wat is de transfertijd van Bangkok naar Koh Chang. Wij willen in juli gaan. Wie is er nog meer rond deze periode hier geweest en wat voor weer kan je verwachten. Dit zijn op dit moment de eerste vragen, maar er zullen er nog wel meer volgen. Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Doug
10-11-2012
Hoi, Ik kom al jaren in Kho Chang. In juli is daar echt niks te doen ivm de regentijd veel winkels/restaurants zijn gesloten.De beste tijd is november t/m april. De reis van bangkok-khochang met de auto/bus/taxi duurt ongeveer 5 uur. Wil je sneller gaan kan je met het vliegtuig bangkok-trat via bangkokairways kosten ongeveer 60 euro per ticket op het vliegveld in trat heb je en taxi voor 400bath incl ferrie.

hansgoossens_1
11-11-2012
Hoi Doug, Weet ik, maar ik ben nog gebonden aan de zomermaanden. Zal ongetwijfeld rustig zijn maar dat vinden wij niet zo erg. We willen gaan reserveren via 333 travel. Heb je toevallig ervaring hiermee?

Kosten Tree Tops (0 reacties)
Hotel Tree Tops****
Roseanne Barendrecht
6-11-2012
Ik keek laatst op de website van Tree Tops maar kon nergens een duidelijke prijzenoverzicht vinden. Ik vraag mij af hoeveel het kost per overnachting (in november).

Strand en zee en regenvraagjes (1 reacties)
Hotel Anantara Hua Hin Resort & Spa*****
Sandra
26-10-2012
Ik zie wat opmerkingen over de zee.. Kan je hier niet in omdat deze te wild is. Zijn er in de buurt nog mogelijkheden om te snorkelen of duiken? Iemand ervaringen met de regenval half augustus? Groetjes sandra

Henny Frusch
27-12-2012
Hallo Sandra, wanneer het weer ongustig is, is de zee te ruw. Er zijn altijd mensen die de zee uitnodigend genoeg vinden om in te zwemmen., Tijdens ons verblijf in december was er sprake vankwallen overlast. Voor anantara is een klein stukje zand dat lang ondiep wegloopt in zee. Indien je wilt gaan snorkelen kune je voor een klein bedrag met een bootje mee naar meerdere bestemmingen. De regenval per gebied, per periode kun je terug vinden op internet.

Marjon61
11-10-2012
Weet iemand of er wifi in het hotel is? En indien ja, is dat gratis of moet er voor betaald worden?

dw
23-3-2013
Sinds 1 maart is er gratis wi fi in het resort. Overigens heeft elk restaurantje op 5 minuten lopen gratis wi fi

Marjon
23-3-2013
Het eerste deel van je antwoord klopt niet. Ik was er vorige week nog en wifi is niet gratis. Alleen tegen betaling en dan niet op je kamer. Wel in de lobby en rondom het zwembad. Het tweede deel van je antwoord klopt wel. De meeste restaurants op loopafstand hebben gratis wifi.

1 2 3 4 5 6 volgende

Aan welke Europese toerist stoor jij je het meest op vakantie?