19-9-2011
Tanzania is een prachtig land in Oost-Afrika met veel mogelijkheden om prachtige safari's te maken. De infrastructuur van het land is echter slecht, met vaak zeer slechte wegen, slechte voorzieningen, gezondheidszorg die te wensen over laat en immer de kans om malaria te krijgen. Wij hebben er een drietal jaren gewoond en hadden de gelegenheid om een aantal safari's te maken. Op zo'n 100 km oostelijk van Dar es Salaam is het Mikumi Nationaal Park, een relatief 'klein' park maar waar heel veel diersoorten in het wild te zien zijn. Wij zagen o.a. leeuwen, buffels, olifanten, giraffen, wildebeest enz. In het park kun je logeren in een z.g. tented camp, midden in de wildernis. Verder maakten we safari's naar de Serengeti, Mount Meru (bij Arusha), Lake Manyara (met zijn flamingo's), Ngorongoro en Rufigi River Camp in de Selous (zuidelijk van Dar es Salaam). Zanzibar is bekend voor de kruidnagelen, waar het hele eiland naar ruikt. Ook de invloed van de vroegere Sultans in duidelijk aanwezig.