Met de bus kom je een heel eind weg.
Mundomar is erg leuk.
Ook het varen naar het eiland van Benidorm viel erg in de smaak.
Brasserie De Amstellaria aan de Playa de Levante:
voor de dierenliefhebbers onder ons: de enige gelegenheid waar men gerechten met scharrel rund- en varkensvlees bereid.
Meld misbruik
"Antiek"markt El Cisne, even buiten Benidorm. Do - Za en Zondag van plm. 10.00 uur tot 15.00 uur. Heel gezellig, catering aanwezig. Bus 10 nemen op Av. del Mediterraneo, bij de bushokjes aan de "zee-zijde" wachten. Terug: de busstop is aan de overkant van de antiekmarkt. Kosten € 1,40 enkele reis.
Meld misbruik
Dagje Alicante: Costa Azur bus vertrekt vanaf 08.40 elk uur vanaf Avenida de Europa/hoek Calle Gerona, voor de deur van het Gezondheids Kliniek. Laatste bus terug: 19.45 uur. Retour: plm. € 7,00. Reisduur: 1 uur. Wel op tijd zijn, want men is niet zo secuur. Kan ook met de tram, maar tramstation moeilijker te bereiken, reisduur 1,5 uur en € 20,00 v.v.!
Meld misbruik
De Amstellaria was het hoogtepunt van Benidorm. Verder niet aan te raden!
Meld misbruik
Wanneer je ziek bent in Benidorm maar geen ziekenhuishulp (eerste hulp) nodig hebt is dit een goed adres:
Euro Clinica Mediterraneo, schuin achter apotheek. Het adres: Avenida Mediterraneo 58, tel. nr: (0034)966813300. Voor huisbezoek: 620234634. (Dr. Hilde Buyse). Belgische huisarts.
Wij hadden een dokter nodig en belden het gratis nummer uit de Neckerman info-map in het Hotel en kwamen bij de eerste hulp in ziekenhuis: veel tijd kwijt en niet nodig.
Van hotel luxeburgpark met de lijn bus naar Residencia Ciudadpatricia
Meld misbruik
Bezoekers uit oa. Nederland,Belgie en Duitsland kunnen in Benidorm afstemmen op Radio Oranje. In Benidorm Freq 96,2 FM
Deze radiozender zendt Nederlandse en Duitse muziek uit van de jaren 60,70 en 80. Zie ook www.radiooranje.es.
Meld misbruik
Auto huren op Alicante Airport (Goldcar) hebben wij als zeer positief ervaren.Goedkoop, all in, zeer snelle afhandeling, zowel bij verkrijgen als terug brengen, veel keus, gloednieuw en handig in omgeving.
Parkeren in Benidorm ging boven verwachting, gratis aan de openbare weg en in geheel Benidorm zijn openbare parkeerplaatsen, zowel gratis als goedkoop (per minuut betalen).
Zowel in oud Benidorm en Calp(e) (gratis parkeren en leuk strand)hebben we bij diverse leuke restaurants gegeten.