23-7-2011
Hotel Sojka is een plaats waar je echt tot rust kunt komen, waar je verwend wordt op alle gebied (comfort, wellness, eten, bediening, receptie) en waar je in de omgeving vanalles kunt doen : aan het strand van het meer liggen, waterpretpark bezoeken, kastelen of authentieke dorpjes en openluchtmusea bezoeken, fietsen, bergbeklimmen, wandelen in de bergen (uitgewerkte en beschreven wandelingen liggen op de kamers van het hotel)... 5 dagen waren veel te kort. Ik ga zeker nog eens terug. Gerdi, zijn vrouw en heel het team staan garant voor een zorgeloze, aangename vakantie.
15-12-2009
Dit hotel wordt gerund door een Belgisch echtpaar. Wij kregen het gevoel dat deze mensen bezig waren om het geheel verkoopklaar te maken. De eigenaar bemoeide zich nauwelijks met de gasten, had alleen oog voor partijen waarmee hij zaken kon doen en genoot duidelijk van zijn terras. Het foldermateriaal liet een buitenzwembad zien. In werkelijkheid was er geen buitenzwembad maar een veredelde badkuip met plastic wanden. Het binnenzwembad was nog niet in gebruik. In de directe omgeving is niets maar dan ook niets te beleven. Ga je hier naartoe, houd er dan rekening mee dat je minimaal 30 km moet reizen om ook maar iets van enige importantie te kunnen zien. Het eten was niet slecht maar wel minimaal. Als je van rust houdt, is dit geen goede locatie. Alles ligt zeer dicht op elkaar en de parkeergelegenheid is minimaal. De kamers in het nieuwe gebouw zijn goed maar beschikken louter over dakramen.
Eigenaar zegt:
Ons hotel wordt gerund door mijn echtgenote en mijzelf en wij zijn een Slovaaks-Belgisch koppel. Het koppel waar naar verwezen wordt, heeft 1 jaar ons restaurant gerund. Ondertussen is het restaurant terug in eigen handen. In 2009 was de afwerking van onze wellness bezig en hadden we als voorlopige oplossing voor de kinderen een zwembad in de tuin geplaatst. De klanten werden daarover geinformeerd op voorhand. Onze regio heeft heel veel te bieden en als je 30 km rijdt ben je reeds buiten onze regio. Aan de receptie hebben we veel info en in de kamer zijn er uitgewerkte daguitstappen in je eigen taal. Onze porties zijn zeker ruim voldoende en je hoort hier alleen de bellen van de schapen.
Bovendien hebben onze nieuwe kamers geen dakvenster maar een balkon of terras.