Vraag en Antwoord Rusland

van cruiseschip naar St. Petersburg (0 reacties)
Evelyn Meibergen
20-5-2013
Wij doen met een cruise St. Petersburg aan en willen zelfstandig St. Petersburg bezoeken. Heeft iemand hiermee ervaring? Zijn er bussen, taxi's etc. bij de cruisehaven?

Citytrip St. Petersburg (1 reacties)
Dirk
13-10-2012
Is het mogelijk om St. Petersburg alleen als koppel te bezichtigen? En is het ook veilig van alleen rond te lopen voor de stadswandeling?

Jaymee
12-12-2012
Hallo Dirk, Het is zeker te doen om met zijn tweeen. Je kunt gewoon veilig over straat lopen en je loopt nooit alleen dus geen rede om je onveilig te voelen. Het is ontzettend toeristisch en bewegwijzeringen allemaal in het Engels ideaal. Wat dat betreft is St. Petersburg ver vooruit ten opzichte van Moskou. Personeel bij bezienswaardigheden en restaurant spreken ook gewoon goed Engels. Het is echt een aanrader. Ik hoop dat ik je hiermee geholpen hebt. Met vriendelijke groet, Jaymee Nijburg

in rusland met euro-s betalen (1 reacties)
ceesboere
13-8-2012
kan ik in rusland met euro-s betalen

14-9-2012
Nee, vanaf het moment dat je land in Rusland kun je niet meer met Euro's betalen (uitzondering is echter als je een 'zwarte' deal maakt met bijvoorbeeld een taxi chauffeur).

Hermitage (0 reacties)
jopie peters
3-6-2012
Zijn er in de Hermitage ook Berge eieren te zien? zo ja in welke zaal.

openbaarvervoer (1 reacties)
Willem
31-1-2012
Is het mogelijk om vanaf het vliegveld direct met de trein/metro naar het centrum te gaan?? en welke lijn moet ik dan nemen naar Moskovskiy vokzal (bij Nevskiy prospect) En is het wat om naar het zomerpaleis te gaan in de winter??? TNX

Marga Reininga
19-6-2012
Ja hoor, kun je allemaal op internet vinden, is prima te doen.

Betalen in Rusland (2 reacties)
Moskou
Iris
8-6-2011
Ik ga volgend jaar een paar weken naar Rusland, zijn er dingen waar ik rekening mee moet gaan houden? Kun je daar gewoon roebel uit de muur binnen net zo als kronen in Tsjechië? Als u nog tips heeft laat het dan even weten. Gr. Iris

29-9-2011
Ik zou wel alvast wat euro's omruilen in Nederland, maar je kan ook gewoon pinnen in Moskou. Dit heb ik zelfs kunnen doen met een Europas!

ron
9-11-2011
Ik ga zaterdag voor de 2e keer voor een langere periode. Pinnen kun je gewoon op het vliegveld of in de stad met de europas. Dit tegen de beste koers. Geld wisselen op Schiphol is doodzonde, veel te duur. Veel plezier,

kosten voor eten en drinken (1 reacties)
joke
4-10-2010
Wat zijn de prijzen voor koffie, thee en wijn en wat kost een maaltijd in een gemiddeld restaurant?

marja
23-10-2011
het hangt er heel sterk vanaf waar je gaat eten. Is het een goed Europees restaurant, dan zijn de prijzen minimaal gelijk aan Nederland, maar de wijn is veel duurder. Ga je meer naar fast food of russische restaurants dan liggen de prijzen een stuk gunstiger.

Wie weet (1 reacties)
Yvonne Troupée
21-9-2010
Ik ga eind Oktober naar St Petersburg wie kan mij vertellen wat voor weer ik daar dan kan verwachten ? Is het al erg koud, en zijn de dagen erg kort. Hoor het graag. Mvg Yvonne Troupée

14-9-2012
Mijn vriendin die in Moskou woont heeft mij al gewaarschuwd om warme kleding mee te nemen.. dit ligt dan nog iets meer landinwaarts, dus ga er maar vanuit dat het dan in St. Petersburg erg koud is!

Geldverkeer (1 reacties)
Janneke Baars-Schiere
2-9-2010
Ik ga eind september met een cruise mee naar St.Petersburg en naar Moskou. Hoe gaan de betalingen. Kun je in een winkel met Euro's betalen? Is het mogelijk om te pinnen? Is een creditcard handig? .

r.smilde
5-9-2010
Je kunt op veel plaatsen met euro's betalen anders wel wissel in een wisselkantoor de kosten hiervan zijn maar klein. Indien met een cruise gaat en je wilt met de metro stap niet op bij de dicht bijzijnde station dit ivm zakkenrol bendes die houden de toeristen goed in de gaten. met vriendelijke groet r.p.smilde

Graag inlichtingen citytrip St.petersburg (1 reacties)
wellens Frans
31-8-2010
Is het aan te raden, om zonder reisagentschap of georganiseerde reis,st.Petersburg te bezoeken? Betreffende straatnamen,veiligheid en de taal. Wie kan mij een beetje inlichtingen geven a u b ? Kan men(op voorhand af te spreken) terplaatse eventueel een beroep doen op studenten, die met U meegaan ( tegen betaling)als gids

marja
23-10-2011
je kunt heel goed zelf een vlucht en een hotel boeken. Wel heb je een uitnodigingsbrief nodig voor het aanvragen van een visum, kan het visumkantoor in Amsterdam voor je regelen of neem contact op met www.czarina.nl van de nederlander Bas van der Plas, je kunt met hem excursies doen, maar hij kan ook accomodatie boeken etc.

shoppen (0 reacties)
alexander
14-3-2010
Wat is er nu goedkoop / duur en zijn er leuke markten te vinden. Vertrek overmorgen.

stedentrip moskou/st.petersburg (0 reacties)
carla
19-1-2010
Heeft iemand ervaring met de 8daagse stedentrip Moskou/St.Petersburg van Eurocult-lito reizen? dank voor je reactie.

camping in kaliningrad (3 reacties)
Kaliningrad
De Ridder Brunilde
5-2-2009
we zouden graag naar kaliningrad reizen. Kunnen we daar op camping gaan? Waar vinden we documentatie.

De Ridder Brunilde zei :
Hier vind je camping informatie: http://www.inyourpocket.com/russia/kaliningrad/hotels/camping/venue/9090-baltika.html Zelf ga ik naar het Skipper Hotel. Normaliter ben ik wel van 't kamperen, maar ik twijfel over veiligheid, en het is er bitter koud in de winter.

De Ridder Brunilde zei :

Visum aanvraag (1 reacties)
Wouter
15-1-2009
Ik zou graag een keer naar Rusland op vakantie willen, maar ik ben een beetje bang voor het aanvragen van het visum. Wat is de makkelijkste manier om aan dit visum te komen? En hoeveel kost dit dan?

Maria
4-3-2010
hallo, het aanvragen van een visum gaat via de russische ambassade in den haag, alle informatie op de site: www.ambru.nl het is idd heel veel gedoe, met te verzamelen documenten, lange rijen om alles in te leveren e.d. kosten rond de 50 euro. het kan ook via een visumbureau bijv. http://www.visum.nl/rusland-info.htm (via google zijn er meerdere te vinden), die regelen dan alles, alleen je betaalt dan ook voor (rond 100-150 euro). veel succes

Uitgaan in St Petersburg (0 reacties)
Laura
15-1-2009
Hoi, ik ga binnenkort naar Sint Petersburg en wil daar ook graag uitgaan. Ik zoek een beetje een veilige plek waar je leuk kunt dansen en waar veel jongeren komen. Ik hoorde al dat Club Red in de buurt van het Moskovskiy station de moeite waard is (www.clubred.ru). Hebben jullie nog tips? Groetjes, Laura

Mijn leukste vakantieliefde kwam uit