17-9-2012
Geachte mevrouw, meneer,
Wij hebben het plan opgevat om volgend jaar een of twee weken naar Madeira te gaan. Na overleg met de cardioloog van mijn vrouw, was zijn antwoord dat hij er alleen maar achter staat als er goede voorzieningen zijn voor hartpatiënten.
Mijn vrouw heeft ook een ICD, interne cardiologe defribilator, geïnplanteerd gekregen, die in geval van nood haar hartslag corrigeert en eventueel het hart corrigeert, als het gaat defribileren.
Al met al waarschijnlijk een moeilijke vraag voor u, omdat een arts niet graag zal zeggen dat hij voor bepaalde activiteiten niet voldoende opgeleid is.
Onze cardiloog heeft het liefste dat we alleen naar grote plaatsen gaan waar goede cardiologe instanties zijn.
Voor hetzelfde geld zijn er op Madeira wel goede en gespecialiseerde cardiologen aanwezig.
Hopelijk dat u ons toch nog enigszins kunt voorlichten omtrent de huidige medische en cardiologische situatie op Madeira.
Het is natuurlijk ook belangrijk voor de ziele rust van mijn vrouw, als zij weet dat er in tijd van nood, goed voor haar gezorgd kan worden.
Aan uw antwoord zullen wij natuurlijk absoluut geen concequenties verbinden en het gewoon als een welgemeend antwoord beschouwen.
Misschien dat u kunt informeren bij de hostessen die daar op Madeira werken. Zij weten meestal veel meer dan wij denken.
Bij voorbaat reeds hartelijke dank voor uw bemoeinissen.
Met vriendelijke groet,
P.Meijn.