Beoordelingen Wieliczka

4,3

22 mei 2013

Wieliczka
Beoordelingen Wieliczka
Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantie in Wieliczka. Check op deze pagina dan de beoordelingen van andere reizigers over Wieliczka. Ben je zelf op vakantie geweest naar Wieliczka? Vul dan direct ook jouw beoordeling in.
Wieliczka scoort een 7,7 uit 10, op basis van 11 beoordelingen
Je kunt hier beoordelingen vinden van 9 Hotels en 1 Pension in Wieliczka. Op Zoover vind je bovendien 86 vakantiefoto's van Wieliczka. Op deze pagina vind je alle accommodaties in Wieliczka. Bekijk ook andere accommodaties in Polen. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Malopolskie.

6 beoordelingen over Wieliczka

met vrienden, 2012
"Een bezoek waard"
fam_klaver
Sfeer
14-10-2012 We zijn 10 jaar geleden geweest en weer afgelopen april. Het is veel groter geworden en ook het lift naar boven is een verbetering. Toen moesten we nog met een oude mijnwerkers lift naar boven. Dood eng was het! Zoutmijnen in Wieliczka zijn zeker een bezoek waard.

met jonge kinderen, 2012
"Vooral een groot mijncomplex"
E. v.d. Meulen
7-8-2012 Het bezoek aan de zoutmijn was best aardig. We moesten vooral veel lopen. De kerk was indrukwekkend. Er was ook een ondergronds meer waar ze wat licht en muziek bij lieten zien. Zelf vonden ze dat fantastisch, maar het stelde niets voor. In de grotten van Porto Christo op Mallorca lieten ze pas echt een geweldige show zien.
Toen we klaar waren met de tour konden we met de lift naar boven. Alleen niemand had ons verteld dat je bijna een half uur moest lopen voordat de liften werden bereikt. De lift kwam ook niet uit bij het beginpunt, dus we moesten echt zoeken daarnaar.

met een groep, Juli 2009
"De oudste zoutmijn van de wereld"
Wolfgang
Sfeer
17-11-2009 De Wieliczka-zoutmijn ligt in het plaatsje Wieliczka nabij Krakow. De mijn is een van de oudste zoutmijnen ter wereld. Het winnen van zout op deze plek werd voor het eerst vermeld in 1044. De gangen van de mijn zijn in totaal 300 kilometer lang en bereiken een diepte van 327 meter.
De zoutmijn kwam voor op de allereerste Werelderfgoedlijst. De mijn heeft een bijzonder lange toeristische traditie. Bezoekers worden hedentendage rondgeleid over een 3.5 km lange route langs standbeelden van historische en mythische figuren, allemaal uitgehouwen in het rotsachtige zout. Verder zijn er een ondergronds meer, een kapel en worden er oude werktuigen getoond ter illustratie van de historie van de zoutwinning. Elk jaar bezoeken zo'n 800.000 toeristen de mijn.

De beste prijzen en lastminutes voor Wieliczka bij:

Familie, Mei 2008
choynacki
Omgeving
13-5-2008 Hotel SALIN is een leuk adresje dichtbij centrum van Wieliczka. Hotel ligt 800 m van zoutmijn ( zoutmijn staat op de lijst van UNESCO).
De receptie is heel vriendelijk. Ontbijt in vorm van buffet geopend vanaf 7.00 uur. Er is ook mogelijk om 's avonds te eten. Beperkte keuze maar alles is vers en lekker.
Wij hebben betaald 70 euro voor de kamer + ontbijt. Onze kamer was groot en de badkamer was mooi. Kinderen tot 12 jaar verblijven gratis!!! Ook parkeren is gratis.
Kortom, het is een charmant adresje voor wie tevreden is met basisaccommodatie. Hotel is een prima uitvalbasis naar Krakau en Oswiecim. De prijs/kwaliteit OK. Voor meer info zie: www.hotelsalin.pl

J Vijn
Omgeving
24-3-2008 Stranden zijn daar niet, maar er is wel een hele mooi zoutmijm te bezichtigen. Wij hebben daar een leuke vakantie gehad

met partner, 2007
"Prachtige plek"
Jacelien
Sfeer
28-12-2010 De zoutmijn is echt geweldig in Wieliczka, als je hier in de buurt bent moet je die zeker bezichtigen.

Mijn leukste vakantieliefde kwam uit