7-1-2012
Hotel Alpenstern ligt op 1.600 meter maar let op de laatste 250 meter ofwel de kleine weg naar het hotel. Wanneer het sneeuwt of er ligt al een pakje sneeuw dan heb je net als wij toch nog die sneeuwkettingen nodig. Eten is zeer goed....prima ontbijtbuffet verzorgd door 2 topgastvrouwen, het 5-gangen diner met keuze uit 3 hoofdgerechten is meer dan goed. Ook de mogelijkheid om nog eens wat anders te bestellen. Kamers zijn goed en ruim met uitzicht op de piste, 10 meter verder weg (!). Ski's aanklikken en meteen de piste op naar de stoeltjeslift bij de kerk of aansluiting naar de andere kant van het dorp. Dorpje is niet groot maar met supermarktje en 2x ski-verhuur. Wel een stukje lopen vanaf Alpenstern. Alternatief is de gratis (dorps-)bus die de hele dag heen en weer rijdt ! Skigebiet is niet supergroot maar biedt voldoende uitdagingen en geen of enkele minuten qua wachttijden.
28-2-2011
Wij hebben ons heel erg vermaakt in dit geweldige hotel.
Onze kinderen (8 en 10 jaar) konden tijdens het eten spelen in een speelruimte met tafeltennistafel (neem zelf een balletje mee want die raakt steeds kwijt), tafelvoetbal en biljard. Het eten is heerlijk, 5 gangen, en 't ontbijt erg uitgebreidt. Voordat wij de berg opreden naar boven voor het hotel zijn wij vast gestopt in Damuls (Madlener Sport) om ski's te huren. Daarna de auto in de garage en de rest van de week laten staan. De pistes zijn lekker rustig (krokus) en het is nog best een groot gebied (wij zijn ook in Frankrijk geweest, het doet niet veel onder).
Ook de reis er naartoe is prima te doen (niet over Munchen!!).
Misschien niet echt geschikt voor hele kleine kinderen vanwege verveling, ze moeten wel willen/kunnen skieen (iig blauwe piste langs hotel).
Rodelbaan is een zwarte, die hebben wij niet gedaan want gesloten.
Liftpas is gewoon verkrijgbaar in het hotel.
Nu niet allemaal hierheen gaan hoor!!
2-3-2008
Dit hotel ligt perfect aan de piste, de lift gaat zo voor het terras langs. Wij vonden de inrichting nogal Ikea achtig, bij een 4 -sterren hotel had ik wat meer comfort en exclusiviteit verwacht. Onze familiekamer viel tegen, want die was aan de achterkant, zonder uitzicht, de meeste andere kamers kijken met grote ramen uit op de piste. Eten was lekker, bediening prima. Voor kinderen zouden ze meer vertier kunnen bieden tussen 16.00 en 19.00.