16-3-2012
overal in Oostenrijk was het wit, zelfs in de lager gelegen dorpjes een meter sneeuw. We komen door de tunnel uit in het dal van Matrei en.... groen!!! Gelukkig lag bovenin nog wel genoeg sneeuw. Ik hoorde dat dit vrij gebruikelijk is voor dit gebied. De dalafdaling hebben we 1x kunnen doen (wit lint door een groen landschap) daarna was het gesloten.
De liften vind ik voor kinderen hier heel kindvriendelijk, ze remmen af en zijn wat lager zodat de kleintjes ook makkelijk instappen, alleen 1 oude lift bij Kals is aan vervanging toe. Mooie lange afdalingen, maar de omgeving is niet een spectaculair (niet bijzondere bospaadjes of mooie rotsblokken, wat je nog wel eens in andere gebieden ziet). Toen wij er waren heeft het tm woensdag hard gewaaid. Ik hoorde dat vorig jaar zelfs de gondel (en dus het hele skigebied) een dag afgesloten was, was op een vrijdag, dat is dan behoorlijk vervelend als je je ski's boven in de kluisjes hebt.
6-1-2011
Aangetrokken door de Grossglockner omgeving dit keer wezen skien in Matrei. Klein skigebiedje, weinig blauwe pistes, meer rood, aardige hutjes op de berg. Op apres-skigebied zijn er 3 mogelijkheden, maar zelfs in de kerstweek is dat nooit volbezet of bruisend geworden helaas. Alle 3 de supermarkten van het dorp waren op zondag (2e kerstdag) gewoon gesloten, lekker handig voor al die appartementen bewoners.
Hier kom je echt voor de omgeving!
21-3-2010
Het dorp is zeer rustig, zeg maar niks te doen, althans niet veel.... er is 1 apres ski-schirm bar bij de gondel, dus als je op zoek bent naar vertier moet je hier niet naar toe gaan.
Verder zijn er nog 2 apres ski achtige tentjes aan het eind van de dalafdeling maar ook daar houdt het niet over qua levendigheid.
Het skigebied zelf is prima, uitdagende pistes, alles sluit op elkaar aan en enkele leuke hutten te vinden. Pistes varieren van licht tot zwaar.