27-3-2011
Een 9-daagse skivakantie geboekt via TO. Bij aankomst was er niemand aanwezig. De moeder van de gastvrouw wilde ons niet helpen ('ich bin nicht ihre Bediende') en hebben op dat 1 pas 's avonds om 19 uur kunnnen inchecken. Ondertussen de tassen onbewaakt achtergelaten (om alvast te gaan skieen). Bij aankomst bleek de gastvrouw zeer onaardig en bleek het een grote smeerboel in de centrale hal (met name de rondslingerende administratie). Gastvrouw doet alles alleen, op tijd eten anders geen eten. Eten opzich oke, maar onze groep had na de 2e dag al een aanvaring met de gastvrouw, omdat iemand de gsm aannam tijdens het eten. Gastvrouw schold ons uit (Raus! Sie verlassen mein Lokal, dus schmetzige Krankensohn). Klacht ingediend bij TO, niets mee gedaan. Hoordere van andere gasten dat ook zij een aanvaring hadden. Kamers overwegend schoon, maar geen hotel (eerder bed and breakfast bij lastige mensen). Geen drankjes of eten los in hotel verkrijgbaar. Een no go dus.
14-3-2011
Pension Berghof in Kirchberg is een prima accommodatie. Het is een rustig en huiselijk hotel. De kamers zijn eenvoudig, niet al te ruim, maar prima verzorgd. Vooral de bedden zijn goed. Het eten in het hotel is ruim voldoende. Elke dag een ander drie-gangen diner met zowel vlees, vis als pastagerechten. Daarnaast is er elke dag een salade-buffet. Het ontbijt is eenvoudig maar ook hier is plaats voor af en toe wat extra's als een gekookt ei, een haring of een cake. Verder zijn de prijzen van drankjes goed te doen. De gastvrouw is ontzettend aardig maar erg verlegen en teruggetrokken. Dit lijkt de eerste dagen wat onaardig over te komen maar dit is absoluut niet het geval. Verder kun je skieen tot aan het hotel. De bushalte is wel een stukje lopen en je moet over een steile weg. Dus aan te raden is om de ski's bij de piste te stallen (15 euro voor 7 nachten bij Gerry Sport aan de Maierbahn)! Verder ligt het hotel rustig met wel een prachtig uitzicht! Kortom echt waar voor je geld!!!
14-3-2011
Wij hebben het prima naar ons zin gehad in Kirchberg deze week. Het pension ziet er aan de buitenkant zeer Oosterijks uit, het is kleinschalig wat wij juist prettig vinden. Prachtige ligging met dito uitzicht. De kneuterigheid vinden wij juist zo leuk! De vrouw die het pension leidt is best vriendelijk maar echt contact kan je niet met haar maken. Ik heb vorige beoordelingen gelezen en ik denk dat het nu meevalt. Ze doet niet meer alles alleen in ieder geval.
De kamers zijn eenvoudig, schoon, klein met prima bedden. Het ontbijt is basic maar prima en het diner is elke dag anders, 3 gangen en voldoende. Onder het pension is een grote kelder waar je je bagage en skies etc kan stallen. Afstand tot skibushalte is helaas 700 m! (tip: huurlockers bij skiverleih). Bij genoeg sneeuw uitskieen tot voor de deur (stukje vlak dus prikken). Geweldige rodelbaan op loopafstand! Centrum vlakbij!
In het pension verder niets te doen maar wij kwamen puur voor het skieen en dan zit je hier echt prima!