Vakantie Beoordelingen Odessa Oekraïne vakantie, hotels, last minutes | Zoover

Beoordelingen Odessa

9,6

Odessa

Beoordelingen Odessa

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantie in Odessa. Check op deze pagina dan de beoordelingen van andere reizigers over Odessa. Ben je zelf op vakantie geweest naar Odessa? Vul dan direct ook jouw beoordeling in.
Odessa scoort een 8,5 uit 10, op basis van 14 beoordelingen
Je kunt hier beoordelingen vinden van 2 Aparthotels, 24 Hotels en 1 Pension in Odessa. Op Zoover vind je bovendien 170 vakantiefoto's van Odessa. Op deze pagina vind je alle accommodaties in Odessa. Bekijk ook andere accommodaties in Oekraïne. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Oekraïne.

10 beoordelingen over Odessa

alleenreizend, Apr. 2010
"Een culturele belevenis"
Arija
Sfeer
18-12-2010 Over de stranden weet ik niets, daar kwam ik niet voor. Ik ging voor Odessa . .
Het is vaak een combinatie van sferen die een stad zijn charme geeft - het aantrekkelijke van Odessa is de mengeling van culturele invloeden. 't Is een voorzichtig maar tevens opzichtige westerse aantrekking op oude Sovjet grond. Met voorzichtig iets van het Parijse mondaine met de Opera, theater, cabaret, fashion ook, in shops en Magasins. Restaurants van alle soort, italiaans, mexicaans, japans.
Voeg daar nog wat Griekse en Turkse elementen aan toe en je hebt Odessa.
Allereerst valt de vele jeugd op en de muziek, overal. Modern, trendy. Maar erg Oekraïns toch ook.
En hoeveel moeite het kan kosten om iemand te vinden die Engels verstaat!

met vrienden, Aug. 2009
"En dan nu een realistisch beeld van Odessa."
Ivo
Stranden
8-9-2009 Ik begrijp niet waarom de vorige reaktie zo positief is. Ik zal even commentaar geven op een aantal punten. De Oekraiense keuken vond ik juist tegenvallen, vlees vaak halfgaar, groenten: weinig keuze en ze koken het volgens mij erg lang want het was vrij smakeloos.

Dan de zee, ik vond dat zeewier nou niet bepaald prettig zwemmen en vond de stranden vuiler dan in Turkije. Ook vol met dikke, roodverbrande mensen, vooral in Arkadia. De stad heeft zeker mooie gebouwen, maar alleen de paar populairste straten worden schoon gehouden, daarbuiten struikel je zowat over de troep.

Verder is er naast musea en dure disco's niet zo veel te doen, dolfinarium is natuurlijk leuk met kinderen, maar dan heb je het wel zo'n beetje gehad. De Potemkintrap stelt niks voor, een lange, kale en vrij vieze trap naar zee, meer niet. Weer was overdag warm tot heet, maar helaas geen warme zwoele zomeravonden want het koelt snel af. Nee, Odessa is aardig om een keer te zien, maar niet voor herhaling vatbaar.

met een groep, Juli 2009
"Een super plek"
elena
12-6-2011 fijne plek om uit te rusten of helemaal los te gaan

met jonge kinderen, Juli 2009
"FANTASTISCHE STAD !"
Nienke
Stranden
23-8-2009 We zijn samen met onze kinderen van 4 en 15 jaar oud op vakantie geweest
in Odessa. Al het negatieve over Odessa vinden wij niet kloppen , de mensen zijn er
gastvriendelijk , Oekrainse keuken is voortreffelijk en de taxi's kosten er maar 2 tot 3 euro wat belachelijk goedkoop is . De zee is mooi blauw en helemaal niet vies , misschien op het strand wel wat bierblikjes maar dat heb je ook in Spanje , Italie en Turkije. De temperatuur is ons ook erg bevallen soms was het wel een beetje aan de warme kant (37 graden celsius).
In het centrum natuurlijk het mooie opera theater , bootvaart museum en de potemkin trappen met zijn prachtige omgeving waar allerlei standbeelden van Katarina de grote en Pushkin staan en natuurlijk allerlei winkels en cafés.
Wat wij aan iedereen aanraden is een boottocht die
we vanaf de haven naar Arkadia hebben genomen en
natuurlijke onze bezoek aan het dolfinarium.

WE ZOUDEN AAN IEDEREEN AANRADEN OM NAAR
ODESSA TE GAAN VOLGEND JAAR ZIJN WE ER WEER!

alleenreizend, Okt. 2008
Kris
Omgeving
2-12-2008 Ik ben er voor de 3de keer geweest en nu eens in de 2de helft van oktober! Het was er constant prachtig weer voor de tijd van het jaar (overdag ong. 16° en 's nachts niet koeler dan 10°). Het drukke zomertoerisme was dus voorbij, maar toch nog aardig wat volk hoor! Het deed wel wat vreemd aan om Arkadia beach zo te zien... Wel veel wandelaars, maar toch weinig te beleven. Wat een verschil met de zomer! In het centrum kan je daarentegen nog steeds goed uitgaan. Minpunt is wel de opkomende prostitutie. Veel hoertjes hangen rond in enkele clubs en bars rond Deribovskaya. Als je de moeite neemt om buiten het centrum iets te gaan eten of drinken, dan zal je zien dat de prijzen er al merkelijk lager liggen! Toch is er een merkelijk verschil tussen Odessa en vele andere Oekrainse steden, die beduidend goedkoper zijn. Odessa heeft een schitterende mix van cultuur en vertier. En al bij al vind ik het toch een vrij propere stad. Enkele straten worden heraangelegd met het oog op Euro 2012.

met partner, Aug. 2008
"Mooie stad met eigen identiteit"
theo visser
Omgeving
30-8-2008 Ik kom hier elk jaar met mijn vrouw op vakantie, je ziet elk jaar verbeteringen aan de wegen, het strand, het centrum. Vooral in het centrum is nu groen te zien en bloemen en sommige straten zijn autovrij gemaakt.Er wordt veel gadaan aan renovatie van karakteristieke gebouwen, natuurlijk is er in een grote stad druk verkeer, maar is dat in Nederland anders?Wij hebben zelf een vakantiehuis in Italie maar we genieten hier net zo veel als we in Odessa zijn. De cultuur is hier anders, het is een mix van Europese/Aziatische cultuur en temperament. Als je eens wat anders wilt in je vakantie, een andere cultuur beleven in heel veel zon is Odessa een aanrader. Als ik een jaar niet in Odessa ben geweest is mijn vakantie niet compleet.
N.B. Odessa is gelegen in Zuid Oekraine maar zeker niet in de regio Krim!

alleenreizend, Aug. 2007
Matthieu
Omgeving
5-4-2008 Ben het niet eens met hier onder staande beoordelingen. Het is niet dat het niet klopt maar word zeer negatief aangedikt naar mijn mening. Ten tweede zijn afgelopen jaar de stranden verbeterd. Een nederlandse aannemer heeft enkele honderduizenden kuubs zand opgespoten. Het enige nadeel is dat ze daar niet heel netjes zijn buiten het centrum en er daardoor nog al eens wat afval rond kan zwerven. Uitgaansleven vind ik gewoon top, hoge prijzen heb ik niks van gemerkt. Ben in de duurdere clubs geweest en was maar zo'n 40 euro kwijt voor een avond, inclusief taxi en entree. En meerdere drankjes en een fles champagne. Als je westerse vakantieoorden gewend bent kan ik me voorstellen dat het tegenvalt maar als je open staat voor een andere cultuur kan je het hier prima naar je zin hebben. En door de stad heen zijn nog wel een aantal verborgen pareltjes te ontdekken. Zo zit er een heel ondergronds gangenstelsel onder de stad die gedeeltelijk te bezichtigen is.

met vrienden, Juli 2007
Mali
Omgeving
13-9-2007 Ten eerste jammer dat de standen niet opgeknapt zijn, ver uit de tijd, oude en vies water.
Uitgaansleven scoort hoog in de zomer, maar dan wel Alleen in Arcadia, dus niet in het centrum van Odessa, daar is nagenoeg een straat waar wat te beleven valt, Deribaskayastr, de rest is alleen terasjes. Maar Arcadia bruist van clubs en cafes. Jammer van hoge entree en drank, verschilt niets met west-europa, vandaar dat alleen rijke Oekrainers komen. ook zie j eveel rijke arabieren die smijten met geld om zodoende indruk maken op de lokaal meiden. populaire clubs duur dus.
Weinig van cultuur meegemaakt, we gingen voor strand en clubs.
Wat me ook opvalt is dat de meeste oekainers in een auto, veranderen in een brokkenpiloot, met verstand op nul. snelheden binnen centrum kan oplopen tot wel 90km/u. LET DUS goed op met oversteken, ook al is het groen. Die gasten zij totaal krankjorem. neem vooral geen bus, pak de taksi, spreek een bedrag af. pas op dat je niet alleen snachts loopt op straat!

met vrienden, Apr. 2007
Ton
Omgeving
4-5-2007 Een smerige stad, helaas, gezien de hoge verwachtingen die ik op voorhand had.
Vreselijk veel verkeer, met de bijbehorende uitlaatgassen.
Zeer weinig bezienswaardigheden, waarbij de grootste domper voor mij de Potemkin Steps waren.
Deze stellen echt niets voor in de huidige, slecht onderhouden staat.
Vieze stranden, met half vergane steigers, ver uit het centrum.
Wat mij betreft geen aanrader.

met partner, Feb. 2006
DUA.JAN
16-6-2008 Ben er 5 jaar geleden maar 1 dag geweest.Ik vond dit zeker geen mooi stad buiten het theater ,maar voor de rest en troostloze stad,kiev is mooier.